Itamar Erez & Yshai Afterman στην Κύπρο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.3.2015

Οι καταξιωμένοι, δεξιοτέχνες μουσικοί Itamar Erez [κιθάρα, πιάνο] και Yshai Afterman [κρουστά], εδραιωμένοι στην παγκόσμια μουσική σκηνή με τις συμμετοχές τους σε διαφορετικά σχήματα, ενώνουν τώρα τις δυνάμεις και το ταλέντο τους σε ένα ντουέτο με τίτλο New Dawn.


Οι δύο θα βρίσκονται στο Παλιό Ξυδάδικο στη Λεμεσό στις 14 Μαρτίου και στο Wincraft Music Centre στη Λευκωσία στις 15 Μαρτίου. Και οι δύο συναυλίες ξεκινούν στις 20:30.


Δίνοντας συναυλίες σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζουν αυθεντική μουσική του Itamar εμπνευσμένη από τις παραδόσεις της Μέσης Ανατολής, της τζαζ, της βραζιλιάνικης μουσικής και του Φλαμένκο.


Τον Ιανουάριο 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “New Dawn” με τη συμμετοχή του Antonio Serrano στη φυσαρμόνικα.


Το ντουέτο απαριθμεί εμφανίσεις και περιοδείες στο Ισραήλ, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τον Καναδά και αλλού.


Και εργαστήρι


Οι δύο μουσικοί θα δώσουν επίσης μαθήματα και σεμινάρια στις 14&15 Μαρτίου. Για πληροφορίες επισκεφθείτε το www.windcraftmusic.com ή επικοινωνείστε στο 22-377748.



Ποιοι είναι


ITAMAR EREZ: Το να αντιληφθείς την ουσία της μουσικής του Itamar είναι σαν να ταξιδεύεις εκεί όπου διαφορετικές κουλτούρες συναντιούνται αρμονικά. Φανταστείτε τη μουσική των Keith Jarrett, Anouar Brahem και Oregon να ενώνονται σαν μια νέα και αυθεντική φωνή...


Η μουσική του Itamar έχει μια βαθύτητα και μια ευαισθησία που αγγίζει αμέσως τον ακροατή. Συνδιάζει την λεπτεπίλεπτη μουσική της Μέσης Ανατολής με την ελευθερία της τζαζ και το πάθος του φλαμένκο, δημιουργώντας ένα μοναδικό και εντελώς προσωπικό ήχο.


Διακεκριμένος με τα βραβεία 'ACUM Prize for Special Achievement in Jazz 2014', 2014 Landau Prize, καθώς και το 'Βραβείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού για Συνθέτες', ο Itamar Erez είναι διεθνώς αναγνωρισμένος συνθέτης και κιθαρίστας που στη διάρκεια της καριέρας του έχει μοιραστεί τη σκηνή με μουσικούς όπως οι Omar Faruk TekbilekTomatito, Avishai Cohen, Jean-Louis Matinier, Zohar Fresco, και άλλοι.


Το 2007 ο Itamar εντάχθηκε στο σχήμα του Sufi μουσικού Omar Faruk Tekbilek και έκτοτε εμφανίζεται μαζί του σε παγκόσμιες περιοδείες. Με το κουαρτέτο του 'The Adama Ensemble' έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους: "Desert Song" (2006) &"Hommage" (2010).


Ο πιο πρόσφατος δίσκος του Itamar είναι μια ξεχωριστή συνεργασία με τον Yshai Afterman (κρουστά) και φιλοξενούμενο τον Antonio Serrano (φυσαρμόνικα) με τίτλο "New Dawn" (2013).


Τα τελευταία χρόνια ο Itamar έχει λάβει ξεχωριστά βραβεία και επιχορηγήσεις από το Καναδικό Συμβούλιο Τεχνών, το Υπουργείο Πολιτισμού του Ισραήλ, το Αμερικανο-Ισραηλινό Ίδρυμα, το Διεθνές Φεστιβάλ Εβραϊκής Μουσικής του Άμστερνταμ και από αλλού


Το 2014/15 ο Itamar θα περιοδεύει στον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αυστρία και την Ινδία, ενώ αυτή τη στιγμή δουλεύει πάνω σε νέο υλικό για τον επόμενό του δίσκο που θα κυλκοφορήσει το 2015.


Ο Itamar παίζει με μια ιδιαίτερη κιθάρα με μικροδιαστήματα που μιμείται τον ήχο που παράγει το ούτι.


http://www.itamarerez.com/



YSHAI AFTERMAN: Μια ακαταμάχητη φωνή στην έθνικ μουσική σκηνή, ο Ισραηλινός κρουστός Yshai Afterman δανείζεται στοιχεία από την Ινδική, Τουρκική, Πέρσικη και Αραβική παράδοση σμίγοντάς τα με μοντέρνους νεωτερισμούς σε ένα μελωδικό, ρυθμικό και τεχνικά υψηλό στυλ.


Περιοδεύοντας συνεχώς ανά το παγκόσμιο, ο Yshai εμφανίζεται με διάφορα μουσικά πρότζεκτ και παραδίδει σεμινάρια κρουστών σε ακαδημίες, φεστιβάλ και ιδιωτικούς χώρους. Πρόσφατα έχει δώσει συναυλίες και σεμινάρια σε Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία, Σλοβενία, Βέλγιο, Μαρόκο, Γαλλία, Πορτογαλία, Ρωσσία, Αυστραλία, Πολωνία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, ΗΠΑ καθώς και στο Ισραήλ.


Τον Μάρτιο 2013 συμμετείχε με τον διάσημο τραγουδοποιό Idan Raichel στην οικία του Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ σε μια κλειστή παράσταση για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama, τον Αμερικανό Υπ. Εξωτερικών John Kerry και τον Πρωθυπουργό Binyamin Netanyahu. Τον Ιούνιο του 2013 έπαιξαν επίσης για τον Ισραηλινό Πρόεδρο Shimon Peres στο Peres Peace Center στην Γιάφα.


Νιώθοντας μια έλξη για το ρυθμό από παιδί, ο Yshai ξεκίνησε σοβαρές σπουδές κρουστών στην ηλικία 23, όταν ήταν φοιτητής δραματικής στο γνωστό Nissan Nativ Acting Studio στο Τελ Αβίβ με καθηγητές όπως οι Nissan Nativ, Michael Gurevich και Mischa Luria. Μετά την αποφοίτησή του με διάκριση το 2008, αφοσιώθηκε στη μελέτη κρουστών της Μέσης Ανατολής υπό την καθοδήγηση του καταξιωμένου κρουστού Zohar Fresco, με τον οποίο μαθήτευσε εντατικά για τέσσερα χρόνια. Σπούδασε επίσης κλασική Ανατολική μουσική στο  Hed College of Contemporary Music με τον εκτελεστή περσικού ταρ Piris Eliyahu, σημαντικό μουσικολόγο και συνθέτη. Αυτό τον καιρό μελετά εξειδικευμένες προσεγγίσεις στον χρόνο και τον ρυθμό με τον ντράμερ Mark Moshayev.


Ο Yshai παίζει με Cooperman Frame Drums (ΗΠΑ), Hands On Drums Percussion (Γερμανία) και Kandu Cajons (Ισραήλ).


http://yshaiafterman.com/



+ Στο Παλιό Ξυδάδικο [Γενεθλίου Μιτέλλα 34, Λεμεσός] στις 14 Μαρτίου και στο Windcraft Music Centre στη Λευκωσία στις 15 Μαρτίου [Ξάνθης Ξενιέρου 27, Λευκωσία]. Και οι δύο συναυλίες ξεκινούν στις 20:30.


Εισιτήρια προς 10 ευρώ. Κρατήσεις/Πληροφορίες τηλ. 22377748, www.windcraftmusic.com. H συναυλία διοργανώνεται με την στήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Κύπρο.Υποστηρικτές: Hook Recording Art Studio, Ioannides Acoustics Consulting


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ