Τα «Θραύσματα» της Λευκωσίας μεταφέρονται στη Λεμεσό

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 18.3.2014

Στο Επαρχιακό Μουσείο Λεμεσού θα παρουσιάζεται από τις 26 Μαρτίου 2014.


Η έκθεση «Θραύσματα, ευρήματα κεραμικής από τη Βυζαντινή - Μεσαιωνική Λευκωσία», φιλοξενήθηκε για ένα χρόνο σχεδόν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λευκωσίας.


Την έκθεση θα εγκαινιάσει στις 26 Μαρτίου στις 18:00 ο δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου και θα ακολουθήσει δεξίωση την οποία παραχωρούν οι Φίλοι του Κυπριακού Μουσείου [κλάδος Λεμεσού].


Η έκθεση παρουσιάζει εκθέματα από παλαιές και πρόσφατες ανασκαφές στη Λευκωσία, όπου αποκαλύπτεται μέσα από κεραμικά αγγεία η μακρά ιστορία της πρωτεύουσας και το χρονολόγιό της.


+ Το Επαρχιακό Μουσείο Λεμεσού βρίσκεται στην γωνία των οδών Βύρωνος και Αναστασίου Σιούκρη. Πληροφορίες τηλ. 25305157 και www.mcw.gov.cy/da


Στην νέα αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Λευκωσία, όπου παρουσιαζόταν μέχρι σήμερα η έκθεση «Θραύσματα, ευρήματα κεραμικής από τη Βυζαντινή - Μεσαιωνική Λευκωσία», ετοιμάζεται νέα έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί την Ημέρα Μουσείων, τον ερχόμενο Μάιο.


fragments_museum_day
Από την έκθεση «Θραύσματα, ευρήματα κεραμικής από τη Βυζαντινή - Μεσαιωνική Λευκωσία», στο Αρχαιολογικό Μουσείο.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ©ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ | ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ