Ηλίας Λάμπρου AFIAP

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.3.2015

Τη φωτογραφία αυτή συγκεκριμένα την τράβηξα στο μικρό χωριό Αληθινού της Πιτσιλιάς, φθινόπωρο του 1996, την εποχή ακόμα που φωτογραφίζαμε με φιλμ. Πάντα μου άρεσε να φωτογραφίζω την κυπριακή ύπαιθρο. Αφού διάλεξα το συγκεκριμένο τοπίο, έστησα το τρίποδό μου γιατί χρησιμοποιούσα μηχανή μεσαίου φορμά 6Χ6 και έβγαλα μια φωτογραφία. Ξαφνικά αντιλήφθηκα μια ηλικιωμένη γυναίκα που ανηφόριζε το μονοπάτι. Τότε ενστικτωδώς έβγαλα ακόμα μία φωτογραφία και το αποτέλεσμα το βλέπετε. Λόγω της αργής ταχύτητας που χρησιμοποιούσα καταγράφηκε η κίνηση της γριούλας σαν μια οπτασία. Φυσικά δεν μπορούσα να μαντέψω το αποτέλεσμα μέχρι τη στιγμή που αποτυπώθηκε στο χαρτί. Της έδωσα τον τίτλο «Φιγούρα στο χρόνο» και είναι η φωτογραφία που με αγγίζει περισσότερο. Μέσα σε αυτό το τετράγωνο καρέ βλέπω όλο τον κόπο και τον μόχθο του απλού Κύπριου που αγωνίζεται να κρατήσει ζωντανή την ύπαιθρό μας.

 Ημ. γέννησης: Απρίλης 1964


Σπουδές: Μαγειρικής και ταχύρυθμων μαθημάτων φωτογραφίας.

Επιρροές: Aπό μεγάλους φωτογράφους τοπίου, Ansell Adams, Edward Weston.

High: Όταν μου ζητήθηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία για να εκτίθεται μόνιμα στο διεθνές μουσείο φωτογραφίας MIF στην Ισπανία.

Low: Η έλλειψη αρκετού χρόνου για φωτογραφικά ταξίδια στο εξωτερικό. Και ότι έπρεπε να βγάλω πολύ περισσότερες φωτογραφίες από την κυπριακή ύπαιθρο.

Tip: Φωτογραφίστε και σταματήστε τον χρόνο όσο μπορείτε περισσότερο. Τυπώστε τις φωτογραφίες σας γιατί μόνο τότε θα τις χαρείτε πραγματικά!

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ