Η Κύπρος στο γύρισμα του 20ού αιώνα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 11.3.2015

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι παρμένες από την έκδοση «Κύπρος στο γύρισμα του 20ού αιώνα», μια έκδοση της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδας, Αθήνα 2014.


Η έκδοση περιλαμβάνει ενενήντα φωτογραφίες από την Κύπρο, σπάνιας ιστορικής αξίας και αισθητικής που χρονολογούνται από το 1890-1901.


Τα πρωτότυπα των φωτογραφιών φυλάσσονται στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος και στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στην Αθήνα.


Οι φωτογραφίες ήταν μέρος της έκθεσης «Κυπριακή Έκθεση» του 1901 που οργάνωσε στο Ζάππειο ο «Πατριωτικός Σύνδεσμος των Κυπρίων εν Αθήναις».


Η έκδοση διατίθεται στο πωλητήριο «Αγορά» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου.


Έκθεση στο Μουσείο Πιερίδη


Μια επιλογή από τις φωτογραφίες θα παρουσιαστεί στην έκθεση «Η Κύπρος στο γύρισμα του 20ού αιώνα» η οποία εγκαινιάζεται στις 19 Μαρτίου 2015 στο Μουσείο Πιερίδη-Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου στη Λάρνακα.


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Πιερίδη, Δημήτριος Ζ. Πιερίδης.


Την ίδια μέρα θα δοθεί διάλεξη με θέμα «Η έκθεση των κυπριακών ενδυμασιών εν Αθήναις, το 1901. Εθνική ταυτότητα και τοπικός χαρακτήρας» από την Ευφροσύνη Ριζοπούλου – Ηγουμενίδου, ομότιμη καθηγήτρια στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο της έκθεσης.


Η διάλεξη θα δοθεί στις 19 Μαρτίου στις 19:00.


Η έκθεση θα παραμείνει στο Μουσείο Πιερίδη μέχρι τις 5 Μαΐου.


+ Το Μουσείο βρίσκεται στην οδό Ζήνωνος Κιτιέως 4, στο κέντρο της Λάρνακας. Πληροφορίες τηλ. 24814555.


nicosia
Κεντρική οδός στην Λευκωσία


aysofia
Πύλη Αγίας Σοφίας, Λευκωσία


bairaktar
Ο προμαχώνας του Μπαϊρακτάρη, Λευκωσία


ayia sofia
Άγιος Νικόλαος, Λευκωσία


kolossi
Πύργος Κολοσσίου


aliki
Αλυκή, Λάρνακα


milos episkopi
Μύλος στο χωριό Επισκοπή


famagusta
Ερείπια του Ενετικού Παλατιού, Αμμόχωστος


waterfall troodos
Καταρράκτης στο Τρόοδος


kikkos
Εσωτερικό Μονής Κύκκου


panigiri
Επισκέπτες στο πανηγύρι Αγίου Ηρακλειδίου


cityboy
Κύπριος των πόλεων


xorikoi
Χωρικοί


girl ayios andronikos
Κορίτσι από τον Άγιο Ανδρόνικο, Καρπασία


bellapais
Πελλαπάις


yfantries
Υφάντριες


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ