Χριστάκης Σαζεΐδης

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.3.2015

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε το 2006 στο Τρόοδος, στην περιοχή "Λούματα των Αετών". Από τότε μέχρι σήμερα έχω τραβήξει πολλές όμορφες φωτογραφίες, όμως αυτή είναι η αγαπημένη μου, είναι αυτή που πάντα ξεχωρίζω. Αυτή η εικόνα μου θυμίζει τα ημερολόγια τοίχου με τα όμορφα τοπία που έβλεπα μικρός και που ήθελα μια μέρα να μπορέσω και εγώ να φωτογραφίσω. Ήταν για εμένα η ώθηση για να ασχοληθώ σοβαρά με τη φωτογραφία.


Ημ. γέννησης: 1960

Σπουδές: κλάδος ηλεκτρολογίας του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα και διαλέξεις σε διάφορους φωτογραφικούς ομίλους, από όπου πήρα τις βασικές γνώσεις για τη φωτογραφική μηχανή και την τέχνη τής φωτογραφίας. Ταυτόχρονα όμως μελετούσα και μόνος μου. Αυτό με βοήθησε πολύ.

Eπιρροές: Επηρεάστηκα από τις φωτογραφίες με όμορφα τοπία στα ημερολόγια τοίχου.

High: Θεωρώ σημαντικό σταθμό στη φωτογραφική μου πορεία την απονομή του τίτλου EFIAP [Εξαίρετος Καλλιτέχνης Φωτογράφος] από τη FIAP [Διεθνή Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας]. Η απονομή του τίτλου αυτού έγινε αφού φωτογραφίες μου διακρίθηκαν σε αρκετούς διεθνείς διαγωνισμούς.

Low: Όταν ταξίδευα για φωτογράφιση στη Βιέννη και έπαθε ζημιά ο φακός στο αεροδρόμιο.

Tip: Σήμερα εξακολουθώ να παρακολουθώ διαλέξεις, να επισκέπτομαι εκθέσεις, να μελετώ την ιστορία της φωτογραφίας και με κάθε τρόπο να εμπλουτίζω συνεχώς τις γνώσεις μου. Αυτά είναι που πρέπει να κάνει ο κάθε φωτογράφος, νεοεισερχόμενος ή έμπειρος. Να θυμάστε ότι στη διαδικασία της φωτογραφίας η σημασία του φωτογράφου είναι χίλιες φορές μεγαλύτερη απ' ό,τι της φωτογραφικής μηχανής, όσο ακριβή κι αν είναι αυτή.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ