Σηκώνουν αυλαία οι Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2014

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 4.4.2014

Με τις ταινίες Omar και On My Way σε Λεμεσό και Λευκωσία αντίστοιχα, σηκώνει σήμερα αυλαία η 12η έκδοση του διεθνούς φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2014».


Tο φεστιβάλ περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του ταινίες οι οποίες ξεχώρισαν στα διεθνή φεστιβάλ, ακόμη και στα Όσκαρ. Χαρακτηριστικές είναι οι εναρκτήριες ταινίες:




  • Η ταινία Omar [φωτο πάνω] υπήρξε υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας κατά τη φετινή τελετή. Πρόκειται για την ένατη ταινία του Χάνι Αμπού Ασάντ και την τέταρτή του μετά την εξαιρετική Paradise Now, η οποία ήταν επίσης υποψήφια για το χρυσό αγαλματίδιο, στην ίδια κατηγορία. Με σκηνικό τη διχοτομημένη Παλαιστίνη, ο σκηνοθέτης παρουσιάζει μια ιστορία αγάπης παγιδευμένη μέσα στον πόλεμο, τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και τις οργανώσεις απελευθέρωσης της Παλαιστίνης.




on_my_way



  • Η ταινία On My Way παρουσιάζει την ήδη 70 ετών Κατρίν Ντενέβ στον ρόλο μιας  60χρονης γυναίκας στη μάταιη προσπάθειά της να ξεφύγει από όσα τη συνδέουν με το παρελθόν. Η νέα ταινία της Εμανουέλ Μπερκό, η οποία διεκδίκησε τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου και ανέδειξε για άλλη μια φορά το υποκριτικό μέγεθος της Κατρίν Ντενέβ, μεταφέρει τον ρεαλισμό μιας γλυκόπικρης ζωής που μόνο οι Γάλλοι ξέρουν να μεταφέρουν στο σινεμά. Η ηρωίδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις αποτυχίες στη σχέση και τη δουλειά της και όταν αποφασίζει να τα αφήσει όλα πίσω της και να φύγει, θα βρει συνεπιβάτη τον εγγονό της.




Τα πάρτι


Η ομάδα κρουστών Batukinio θα σηματοδοτήσει την έναρξη του φεστιβάλ στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό και θα ακολουθήσει πάρτυ έναρξης μετά την προβολή της ταινίας Omar, στο Art Studio 55 στις 22:00 με την μπάντα Latin Touch.


Στον κινηματογράφο Ζήνα Πάλας την έναρξη θα σημάνει το μουσικό σχήμα Tat-n-Bar, ενώ μετά την προβολή της εναρκτήριας ταινίας On my way, θα ακολουθήσει πάρτυ έναρξης όπου θα εμφανιστούν οι Justeeze.


+ Εισιτήρια προς 6 ευρώ για κάθε μέρα και 25 ευρώ για ολόκληρο το φεστιβάλ. Πληροφορίες www.cyprusfilmdays.com.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ