Ημερίδα για την Αμφίπολη στη Λευκωσία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.3.2015

Η Εστία Ελλάδος Κύπρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού διοργανώνει την Παρασκευή 20 Μαρτίου την ημερίδα με θέμα «Μακεδονική Αρχαιολογία. Από τις Αιγές στην Αμφίπολη».


Στην Ημερίδα θα μιλήσουν ο ακαδημαϊκός Μιχάλης Τιβέριος και οι καθηγητές  Χρυσούλα Σαατσόγλου – Παλιαδέλη, Ιωάννη Ακαμάτη, Σεμέλη Πινγιάτογλου και Γεωργία Καραμήτρου – Μεντεσίδη, κατά τις ώρες 17:00 με 20:30 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εστίας Ελλάδος Κύπρου, Κλαίρη Αγγελίδου, σε διάσκεψη Τύπου.


Στην παρουσίασή της είπε πως «πιστεύουμε ότι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων θα αποβεί πολύ χρήσιμη, γιατί η Μακεδονία ήταν από την αρχαιότητα ένας χώρος αμφισβητούμενος και διεκδικούμενος από πολλούς, ώσπου ο Φίλιππος με τους πολέμους του εναντίον των περιοίκων Ιλλυριών και άλλων και ο Μέγας Αλέξανδρος με την εκστρατεία εναντίον των Μήδων εδραίωσαν τη θέση της Μακεδονίας, ως ένα από τα κράτη μέλη του ελληνικού χώρου».


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ