Νέα ποιητική συλλογή από τον Γιώργο Μολέσκη

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 14.4.2014

Σε μια καλαίσθητη έκδοση, το εξώφυλλο της οποίας κοσμεί σχέδιο του Χρίστου Φουκαρά, κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο η ποιητική συλλογή «Το ημιτελές ποίημα», του Γιώργου Μολέσκη.


Πρόκειται για την ενδέκατη ποιητική συλλογή του νυν προέδρου της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, μέχρι πρότινος εκτελεστικού διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου και τη δεύτερη από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.


Στην ποιητική αυτή συλλογή περιλαμβάνονται ποιήματα γραμμένα κατά την περίοδο 2010-2013.


Πρόκειται για μια καινούργια δουλειά του ποιητή, όπου κύριες πηγές έμπνευσής του είναι τα βιώματα και οι εμπειρίες από πράγματα, γεγονότα και καταστάσεις της ζωής, καθώς και οι ιστορικές, κοινωνικές και πολιτικές περιπέτειες της Κύπρου. Είναι, ακόμη, η μνήμη που αναδύεται μέσα από την επαφή με διάφορα καθημερινά αντικείμενα, είτε βγαίνει μέσα από καθημερινές ιστορίες, και η οποία σε στιγμές περισυλλογής και αναπόλησης, ή σε στιγμές συνομιλίας με τον βιωμένο χρόνο, μετατρέπεται σε πηγή ποιητικής συγκίνησης.


Στις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται και πρωτότυπα σχέδια του γνωστού Κύπριου ζωγράφου Χρίστου Φουκαρά.


moleskis_giorgos

Γεννημένος το 1946 στο χωριό Λύση της Κύπρου και με σπουδές στο Αγγλικό Κολέγιο Λευκωσίας και στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, από το οποίο απέχτησε διδακτορικό δίπλωμα στη φιλολογία, ο Γιώργος Μολέσκης εξέδωσε, από το 1967 μέχρι σήμερα, ένδεκα ποιητικές συλλογές, δύο συγκεντρωτικούς τόμους ποιημάτων και πέντε βιβλία με μεταφράσεις ποίησης. Ανάμεσα σ’ άλλα υπογράφει τα έργα Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι: Σύννεφο με παντελόνια, Εκδόσεις Τα τραμάκια, Ρώσοι ποιητές του 20ού αιώνα, Εκδόσεις Μεσόγειος (Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ελληνικά Γράμματα), Αναμονή βροχής, ποιήματα, Εκδόσεις Μεταίχμιο, και Σύγχρονοι Τουρκοκύπριοι ποιητές. Απόπειρα επικοινωνίας, Εκδόσεις Τόπος.


+ Η ποιητική συλλογή κυκλοφορεί σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, προς 9,90 ευρώ. (ISBN: 978-960-566-478-7, σελ.: 84)




Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ