14o Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 14.4.2014

Ορισμένους από τους σημαντικότερους σολίστες στον διεθνή χώρο της μουσικής φιλοξενεί και φέτος στην Κύπρο το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος, διοργανώνοντας από τις 23 μέχρι τις 31 Μαΐου το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος.



Με εισιτήριο μόλις 10 ευρώ, το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος προσφέρει στο φιλόμουσο κοινό συναυλίες από κορυφαίους μουσικούς σε «εκθαμβωτικές τοποθεσίες»



Ο «συγκλονιστικός» πιανίστας Francois Frederic Guy, ο συνάδελφός του Yevgeny Sudbin, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως «ένας από τους σπουδαιότερους πιανίστες του 21ού αιώνα», και ο Mahan Esfahani με το μοναδικό τσέμπαλό του, αλλά και το κορυφαίο στον κόσμο φωνητικό σύνολο Amarcord είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα καλωσορίσουμε στη χώρα μας τον ερχόμενο Μάη.


Έχοντας αναγνωριστεί από το BBC Music Magazine ως ένας από τους σημαντικότερους ετήσιους μουσικούς θεσμούς ο οποίος φιλοξενεί στις «εκθαμβωτικές τοποθεσίες του κορυφαίους μουσικούς ανά το παγκόσμιο», το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος είναι η περηφάνια του ιδρύματος, αλλά και των ανθρώπων που δουλεύουν κάθε χρόνο γι’ αυτό: του ιδρυτή του Γκάρο Κεχεγιάν, της καλλιτεχνικής διευθύντριας του ιδρύματος Υβόννης Γεωργιάδου και του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Εύη Σαμμούτη.


Σε γνωστό τοπίο


Όσοι δεν έχουν ακόμη παρακολουθήσει μία από τις συναυλίες του 14χρονου αυτού θεσμού, αξίζει να δώσουν στα... αφτιά τους την ευχαρίστηση.


Ωστόσο, το εν λόγω φεστιβάλ δεν διακρίνεται μόνο για τη μουσική του ποιότητα, αλλά και για την εμπειρία που προσφέρει: οι συναυλίες παρουσιάζονται σε δύο υπέροχους χώρους κάθε χρόνο: στο ζηλευτό The Shoe Factory, τοποθετημένο στην παλιά Λευκωσία, και στην ονειρική Μεσαιωνική Έπαυλη Κουκλιών στην Πάφο: ένα από τα πιο εντυπωσιακά διασωθέντα μνημεία φραγκικής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο, το οποίο αποτελεί και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.


Το πρόγραμμα


Η 14η έκδοση του φεστιβάλ σηκώνει αυλαία στις 23 Μαΐου στο The Shoe Factory, με ένα ρεσιτάλ πιάνου από τον Γάλλο Francois Frederic Guy.


frederic
O Francois Frederic Guy θα εκτελέσει έργα των Λιστ, Ντεμπισί και φυσικά Μπετόβεν, τον οποίο θεωρεί «το άλφα και το ωμέγα της μουσικής».


MAHEN
Θα ακολουθήσει στις 24 Μαΐου ρεσιτάλ για τσέμπαλο, με τον πρωτοπόρο της γενιάς του Mahan Esfahani.


FONITIKO_SYNOLO


Την Κυριακή 25 Μαΐου θα υποδεχθούμε στη Λευκωσία το Φωνητικό Σύνολο Amarcord, το οποίο αποτελείται από δύο τενόρους, έναν βαρύτονο και δύο μπάσους: ο ιδιαίτερός τους τόνος, η συναρπαστική ομοιογένεια, η μουσική αυθεντικότητα και μια γερή δόση χάρης και χιούμορ είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του συνόλου.


Από τις 26 μέχρι τις 30 Μαΐου το φεστιβάλ θα μεταφερθεί στη Μεσαιωνική Έπαυλη Κουκλιών για πέντε συνεχείς συναυλίες μουσικής δωματίου.


YEVGENI
Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου στη Λευκωσία με ένα ρεσιτάλ, με τους Yevgeny Sudbin στο πιάνο & Alexander Chaushian στο βιολοντσέλο.


+ Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 20:30. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο www.pharosartsfoundation.org. Εισιτήρια προς 10 ευρώ (Box Office τηλ. 70009304 και www.pharostickets.org). Εισιτήρια διατίθενται και στο Βιβλιοπωλείο Κυριάκου (οδός Ελλάδος 30, Πάφος, τηλ. 26822850).


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ