«Πάμε Οινόπολη» στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.3.2015

Μια γνωριμία με τα επώνυμα κυπριακά κρασιά προτείνει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και πραγματοποιεί το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 την έκθεση «Πάμε Οινόπολη 2015».


Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Unicafe - Κτήριο Έρευνας και Τεχνολογίας [πρώην Peugeot showroom] του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.


Το «Πάμε Οινόπολη 2015» φιλοδοξεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα οινικά γεγονότα της χρονιάς: μια έκθεση κρασιού στην οποία συμμετέχουν οινοπαραγωγοί απ’ όλη την Κύπρο, οι οποίοι θα βρίσκονται στην έκθεση αυτοπροσώπως για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους.


Η έκθεση απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν το κρασί και ξέρουν να το εκτιμούν υπεύθυνα και με μέτρο, και έχει ως στόχο να φέρει τον κόσμο κοντά στο επώνυμο, κυπριακό κρασί, υψηλής ποιότητας.


Την έκθεση οργανώνει το Τμήμα Διοίκησης, Τουρισμού και Αναψυχής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και το Τμήμα Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege.


Τη διοργάνωση ανάλαβε το Keystone Conferences-Events-Incentives και τη στηρίζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οινοχόων.


Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να ενημερωθούμε για νέα και παλιά κρασιά που παράγονται στον κυπριακό αμπελώνα, δοκιμάζοντας, βέβαια, και τη νέα εσοδεία του 2014.


Στο «Πάμε ΟΙΝΟΠΟΛΗ 2015» συμμετέχουν περίπου 20 οινοποιοί απ' όλη την Κύπρο.


Κάθε ένας από αυτούς έχει ένα τραπέζι, όπου παρουσιάζει τα προϊόντα του.


Εκτός από τη γευσιγνωσία και τη γνωριμία με τους οινοποιούς θα έχουμε την ευκαιρία συμμετοχής σε εξειδικευμένα εργαστήρια για το κυπριακό κρασί και να παρακολουθήσουμε ένα σύντομο φιλμάκι για την οινοποιία. Τα εργαστήρια θα προσφέρονται δωρεάν.


«Το Βιβλίο του Κυπριακού Κρασιού»
Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν σε ειδική τιμή το δίγλωσσο βιβλίο της Φλωρεντίας Κυθραιώτου με τίτλο «To Βιβλίο του Κυπριακού Κρασιού / The Book of Cyprus Wine» (Εκδόσεις Πανεπιστημίου Λευκωσίας), με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, χρήσιμες πληροφορίες και Οινικό Χάρτη της Κύπρου.


Για όσους θέλουν μετά τη γευσιγνωσία να απολαύσουν με την παρέα τους το κρασί της αρεσκείας τους, θα λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος bistro, όπου θα σερβίρονται ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, και θα προσφέρεται ειδικό μενού με πιάτα που συνοδεύουν το καλό κυπριακό κρασί.


+ Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαρτίου, 16:00-21:00, στο UNICAFE, Κτίριο Έρευνας και Τεχνολογίας (πρώην Peugeot showroom), Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.


Εισιτήρια προς 5 ευρώ [με αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας].

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ