Άνοιξη στο Κέντρο Φωτογραφίας 6Χ6

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.3.2015

Μια φωτογραφική έκθεση που μυρίζει και δείχνει άνοιξη πραγματοποιείται στο Κέντρο Φωτογραφίας 6Χ6 στη Λεμεσό.


Η  έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 19:00, παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου της IGPOTY και διεθνούς φήμης Βρετανού φωτογράφου Tyrone McGlinchey.


Θα παραμείνει μέχρι και τις 21 Απριλίου.


Πράσινα κλικ


Στην έκθεση παρουσιάζονται οι φιναλίστ ενός διεθνούς διαγωνισμού που πραγματοποιείται ετήσια από την IGPOTY, σε συνεργασία με τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους Kew στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για την κορυφαία έκθεση φωτογραφίας στην κατηγορία «Κήποι, Φυτά και Πράσινος Πλανήτης», η οποία φέρνει κοντά στο κοινό τη –συχνά ξεχασμένη- ομορφιά του πλανήτη μας και το θαύμα της φύσης που μας περιτριγυρίζει.


Ο διαγωνισμός προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερες από 18.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο ενώ το πρώτο βραβείο συνοδεύεται από το ποσό των 7.500 βρετανικών λιρών, γεγονός που καταδεικνύει και τη σοβαρότητα του θεσμού. Στόχος της έκθεσης, εκτός από την ανάδειξη των φωτογραφιών ως έργων τέχνης, είναι η αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης, αλλά και η ενημέρωση σχετικά με είδη φυτών και ανθέων που τελούν υπό εξαφάνιση, ανά τον πλανήτη.


Στην έκθεση θα παρουσιαστούν φιναλίστ από τον διαγωνισμό του 2014, και συγκεκριμένα εικόνες από τις κατηγορίες «Όμορφοι Κήποι», «Άγρια Ζωή στον Κήπο», «Μονόχρωμο», «Μακροφωτογραφία» και «Ή Ομορφιά των Φυτών».



Photo by ROGER FOLEY
Potager at 'Patterns', ©ROGER FOLEY


Photo by CYNTHIA VONDRAN
Frond heap, ©CYNTHIA VONDRAN


Photo by JACKY PARKER
Breeze, ©JACKY PARKER


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Inside a Black-eyed Susan Vine Flower, ©JK PUTNAM


Photo by MINGHUI YUAN
Growing Agave, ©MINGHUI YUAN


Το ταξίδι στην Κύπρο


Σε σχετική ανακοίνωση για την έκθεση, ο ιδρυτής του διαγωνισμού, Φίλιπ Σμίθ αναφέρει:


«Eίμαστε κατενθουσιασμένοι που η έκθεση ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Κύπρο και ελπίζουμε να εμπνεύσει τους φωτογράφους και τους επισκέπτες της να ανακαλύψουν τις αμέτρητες πιθανότητες που μας προσφέρει ο πράσινος πλανήτης μας για καλλιτεχνική δημιουργία».


Και σεμινάριο


Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ειδικό σεμινάριο φωτογραφίας από τον Tyrone McGlinchey με τίτλο «Δημιουργική Φωτογραφία στον Κήπο».


Το ολοήμερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο info@cyprus6x6.com ή στο τηλέφωνο 25354810. Οι συμμετέχοντες φωτογράφοι θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία για πρακτική εξάσκηση στη φωτογράφηση φυτών και ανθέων, κάτω από την επίβλεψη ενός κορυφαίου φωτογράφου στην κατηγορία αυτή.


+ Εγκαίνια την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 19:00 στο Κέντρο Φωτογραφίας 6Χ6 (Ηπείρου 19, παράλληλος Ανεξαρτησίας, Λεμεσός). Ώρες επισκέψεων έκθεσης: 10:00 – 18:00 (καθημερινά) και Σάββατο 10:00 – 13:00.


Πληροφορίες www.centreforphotography6x6.com, info@cyprus6x6.com, τηλ. 25354810, Facebook: 6x6 Centre for Photography


 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ