Πρώτος δίσκος και περιοδεία από τους TRICOOLORE

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.3.2015

Το world jazz σχήμα Tricoolore παρουσιάζει τον πρώτο του δίσκο “Oregano Infused” σε Κύπρο, Ελλάδα και Αγγλία


Εκρηκτικοί ρυθμοί παντρεύονται με νοσταλγικές μελωδίες που μυρίζουν παράδοση. Εννιάσημοι λεβέντικοι χοροί αποδομούνται και με ιδιαίτερο σεβασμό σμίγουν με την αφρικανική ψυχή της Νέας Ορλεάνης. Ένα μείγμα μουσικών του κόσμου που δημιουργεί μια έκρηξη χρωμάτων και ήχων.


Ισορροπώντας ανάμεσα στο κοσμοπολίτικο άκουσμα της τζαζ και τα μακάμια της Ανατολής, οι Tricoolore συνδυάζουν στοιχεία από διαφορετικά μουσικά είδη και δημιουργούν ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα στο οποίο ενσωματώνεται η ελληνική έκφραση.


Επηρεασμένοι από το υπόβαθρο της ελληνικής παράδοσης που κουβαλούν και χρησιμοποιώντας ιδιαίτερες ρυθμικές φόρμες και μια έντονη δόση αυτοσχεδιασμού, οι Άγγελος Δούκας (πλήκτρα), Βασίλης Βασιλείου (τύμπανα, κρουστά) και Νίκος Δούκας (ηλεκτρικό μπάσο, λούπες) ξεφεύγουν από τα στερεότυπα και ακολουθούν τα δικά τους μουσικά μονοπάτια.


Ο δίσκος


Μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων σε σημαντικά φεστιβάλ όπως Αγλανjazz, 1st Windcraft Music Fest, 1st Cyprus Jazz & World Music Showcase - Θέατρο Ριάλτο, καθώς και μια σειρά παραστάσεων στην Ελλάδα, οι Tricoolore κυκλοφορούν επίσημα την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Oregano Infused” στις 13 Απριλίου 2015.


Το άλμπουμ, το οποίο περιλαμβάνει εννέα ορχηστρικά κομμάτια/συνθέσεις από τα μέλη του σχήματος, θα είναι διαθέσιμοτόσο ψηφιακά όσο και σε μορφή cd σε όλα τα μεγάλα διαδυκτιακά καταστήματα καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του σχήματος [www.tricoolore.com]. Στην Κύπρο θα διατίθεται επίσης στα ακόλουθα σημεία:


Λευκωσία: WindcraftMusicCentre, Ξάνθης Ξενιέρου 27


                    Καφενείο 7 Κλειδιά, Τρικούπη 92Ε


Λεμεσός: Καφενείο Αβόζο, Ελευθερίας 108


Λάρνακα: Τρία Πουλάκια Κάθονταν, Βασιλέως Ευαγόρου 2Β


Πάφος: Timothy’s Art&Bar


Η περιοδεία


Η παρουσίαση του άλμπουμ «Oregano Infused» περιλαμβάνει τις ακόλουθες παραστάσεις:


Δευ. 13/4        Λευκωσία      Μουσική Σκηνή Ενναλάξ, 20:30                


Παρ. 17/4       Πάφος            TimothysArt&Bar, 21:30                  


Σαβ. 25/4        Λεμεσός        Πολυχώρος Συνεργείο, 20:30        


Παρ. 8/5         Καρδίτσα      Mercato, 21:00


Σαβ. 9/5          Αθήνα           JazzPoint, 21:30


Τετ. 13/5        Λονδίνο        Kabaret@Karamel, 19:00


Κυρ. 17/5       Λάρνακα      SavinoLive, 20:30


Η είσοδος για τις παραστάσεις στην Κύπρο ανέρχεται στα 10 ευρώ με δώρο τον δίσκο. Για πληροφορίες / κρατήσεις: 99549141 και www.tricoolore.com


Facebook: www.facebook.com/TRICOOLORE


Soundcloud: www.soundcloud.com/tricoolore


E-mail: tricoolore@gmail.com


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ