Έλλη Πασπαλά - Vassilikos στο Θέατρο Ριάλτο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.3.2015

Μια συνάντηση που αναμένεται απολαυστική για τους φίλους της μουσικής θα πραγματοποιηθεί στις 4 Απριλίου στο Θέατρο Ριάλτο.


Η Έλλη Πασπαλά και ο Vassilikos θα συναντηθούν στη σκηνή του λεμεσιανού θεάτρου και θα μοιραστούν κοινές μουσικές τους προτιμήσεις: την αφοπλιστική ειλικρίνεια της Joni Mitchell, την ονειρική μαγεία του Henri Mancini, τη σκοτεινή, υπόγεια μουσική του Τom Waits, τις μοναδικές μελωδίες των Beatles αλλά και τη βαθύτατη λαϊκή ευγένεια του Βασίλη Τσιτσάνη και την αξεπέραστη γοητεία του κόσμου του Μάνου Χατζιδάκι.


Κρίκος ο Χατζιδάκις


Ένα από τα ακούσματα που δένει τους δύο σπουδαίους ερμηνευτές, διαφορετικής γενιάς μεν αλλά κοινής νοοτροπίας και αισθητικής, είναι η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.
Η Πασπαλά υπήρξε από τα αγαπημένα παιδιά του κορυφαίου συνθέτη, αφού η δισκογραφική τους συνάντηση ξεκίνησε από την εποχή του Σείριου και συνεχίστηκε αργότερα με τη συμμετοχή της ίδιας στην ηχογράφηση σπουδαίων έργων του.
Ο Vassilikos μπορεί να μην πρόλαβε μια τέτοια συνεργασία, «συνάντησε» όμως τον Χατζιδάκι αργότερα, όταν διασκεύασε με τρόπο μοναδικό τα Reflections με την μπάντα με την οποία συστήθηκε στο κοινό, τους Raining Pleasure.


Ντόπια και διεθνή


Η νέα συνάντηση Πασπαλά - Vassilikou τους βρίσκει πιο ώριμους και γεμάτους έμπνευση για ένα μοναδικό ταξίδι μέσα από απρόβλεπτες μουσικές στάσεις, σε τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.
Η Έλλη Πασπαλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ, αλλά επέλεξε να ζει στην Ελλάδα, ενώ ο Vassilikos γεννήθηκε εδώ, αλλά επέλεξε να ζει και να δημιουργεί στην Ευρώπη, με τελευταίο σημερινό σταθμό το Λονδίνο.
Αυτές οι προσωπικές διαδρομές καταγράφονται μέσα από μουσικές επιλογές, «ντόπιες» και «αλλοδαπές», που σχηματίζουν ένα απρόβλεπτο και σαγηνευτικό μουσικό πρόγραμμα.
Επί σκηνής θα συνοδεύουν τους δύο ερμηνευτές ο σαξοφωνίστας και συνθέτης David Lynch και ο πιανίστας και συνθέτης Τάκης Φαραζής, παλιοί συνεργάτες της Πασπαλά και οι δύο, οι οποίοι έχουν στιγματίσει τη μουσική της πορεία και εξέλιξη.
Η ίδια η Έλλη Πασπαλά θα παίζει πιάνο και κρουστά και ο Vassilikos κιθάρα, μπάσο και τύμπανα.

+ Στο Θέατρο Ριάλτο το Σάββατο 4 Απριλίου στις 20:30. Πληροφορίες/κρατήσεις τηλ. 77777745. Εισιτήρια προς 15 και 12 ευρώ. E-Ticket: www.rialto.com.cy.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ