Ανοιχτή πρόσκληση στο 14ο Animafest

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 30.3.2015

Από τις 13 μέχρι τις 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου - Όψεις του Κόσμου στη Μεσαιωνική Αγρέπαυλη, στα Κούκλια της Πάφου.


Το φεστιβάλ ανακοίνωσε ότι δέχεται αιτήσεις για τη συμμετοχή κυπριακών ταινιών κινουμένων σχεδίων.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Animation Κύπρου - Όψεις του Κόσμου είναι η επίσημη πλατφόρμα προβολής του σινεμά animation στην Κύπρο και το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Οργανισμού Animation της ASIFA.


Οι κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται για το κυπριακό βραβείο.


Ενδέχεται όμως και συμμετοχή κυπριακών ταινιών στο Διεθνές Διαγωνιστικό όπου θα διαγωνίζονται παράλληλα και για το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ.


Δικαίωμα υποβολής για το Κυπριακό Τμήμα έχουν Κύπριοι σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ή το εξωτερικό.


Η αξιολόγηση και επιλογή των ταινιών θα γίνει από την τετραμελή καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ. Η επιτροπή αποτελείται από τους: Γιώργο Τσαγγάρη, καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, Νίκο Σύννο, σκηνοθέτη ταινιών Animation και ακαδημαϊκό, Κυριάκο Καλλή, γλύπτη και εκπαιδευτικό και Θεόδωρο Κακουλλή, γραφίστα και εκπαιδευτικό.


To Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου αποτελεί ετήσιο θεσμό.


Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ θα έχουν ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, η διάρκεια των οποίων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30 λεπτά.


Η 14η διοργάνωση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 13 μέχρι τις 18 Ιουλίου 2015 στη Μεσαιωνική Αγρέπαυλη που βρίσκεται στον Αρχαιολογικό χώρο Παλαιπάφου στα Κούκλια, στο Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή στο χωριό Πλατανίστεια και στον Πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις στην Πάφο.


Η βράβευση των ταινιών που θα συμμετάσχουν θα ανατεθεί σε  διεθνή τριμελή κριτική επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν στην συνέχεια.


Η κύρια δραστηριότητα του Φεστιβάλ, τo Διεθνές Φεστιβάλ ταινίων Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου, προσφέρει μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία σε όλους όσοι το επισκέπτονται.


Είναι το μοναδικό Φεστιβάλ στην Κύπρο που εστιάζει στο έντεχνο Animation με στόχο την ανάπτυξή του στον τόπο μας και διεθνώς.


Το Φεστιβάλ συν-διοργανώνουν οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί Φεστιβάλ Όψεις του Κόσμου και Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή και εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πάφος 2017.


Υποστηρίζεται από το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Οργανισμού Animation της ASIFA και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Τα βραβεία χορηγεί η Ελληνική Τράπεζα.


+ Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι την 1η Ιουνίου 2015. Λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και την αίτηση συμμετοχής μπορούν να εξασφαλιστούν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.animafest.com.cy. Για πληροφορίες info@animafest.com.cy

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ