Παραστάσεις τσίρκου σε Λευκωσία και Λεμεσό

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 30.3.2015

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου γιορτάζει την εβδομάδα της τέχνης του τσίρκου με περφόρμανς στην πλατεία Ελευθερίας και στον μόλο Λεμεσού στις 24 και 25 Απριλίου αντίστοιχα.


Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Γάλλοι.


Στη Λευκωσία


Οι παραστάσεις στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Ελευθερίας στις 24 Απριλίου στις 18:00.


Δύο γαλλικοί θίασοι θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις: οι «La Main s'affaire», ένα ζευγάρι ακροβατών χέρι-με-χέρι και η «Longshow Company», που θα προσφέρουν μια παράσταση σύγχρονης ζογκλερικής και επιδέξιου χειρισμού γραφικών.


Παραστάσεις και θίασοι:


«All Right!» (30’)


Ακροβατική παράσταση από τους La Main s'affaire


Μια ταραχώδης σχέση δύο καλλιτεχνών: τεχνική αρμονία αλλά και ιδεολογική αντίθεση. Πώς μπορούν να απομυθοποιήσουν την ψυχαγωγία και να διεγείρουν την κριτική νοοτροπία μέσα από ακροβατικά που σου κόβουν την ανάσα; Μέσω του χιούμορ, μιας δόσης ειρωνείας και αμιγών ακροβατικών ικανοτήτων, το δίδυμο αυτό έχει ως στόχο να δείξει ότι υπάρχουν πολυάριθμοι τρόποι να παρακολουθήσει κανείς τη ροή των πληροφοριών που μας περιβάλλει.


«Opticirque» (30')


Παράσταση οπτικών ψευδαισθήσεων, από τους Longshow Company


Μέσω των ονείρων και των χιμαιρών του, ο Nicolas Longuechaud σε αυτή τη σόλο δημιουργία, «ζωγραφίζει» και μοιράζεται με το κοινό τη μοναδική ιστορία ενός τσίρκου,  του δικού του τσίρκου. Φτιαγμένη με βάση τη συλλογική μνήμη και εμπνευσμένη από σχεδόν αληθινές ιστορίες, έτσι τα πάντα περιπλέκονται για τον πρωταγωνιστή μας. Μια παράσταση μεταξύ τσίρκου, καμπαρέ, και ατμόσφαιρας θεάτρου, στα όρια μεταξύ του υπνωτισμού και τoν επιδέξιο χειρισμό γραφικών, μια νέας μαγείας, και ενός «sideshow» περιέργειας, αυτή η παράσταση θα ανοίξει έναν θαυμαστό κόσμο γύρω από την αντίληψη.


+ 24 Απριλίου 2015, και ώρα 18:00, Πλατεία Ελευθερίας, Λευκωσία Είσοδος Ελεύθερη [το Street performances λαμβάνει χώρα μέσα στα πλαίσια  του 7ου X-Dream Festival].


Στη Λεμεσό


Από τη Γαλλία θα καταφθάσουν στην παραλιακή πόλη οι ακροβάτες La Main s’affaire και ο Julot. Αψηφώντας τη βαρύτητα, αμφότεροι παρουσιάζουν χιουμοριστικά ακροβατικά, τρικ και τεχνικές, επιζητώντας -αλλά όχι εκβιάζοντας- τη συμμετοχή του κοινού.


Η εκδήλωση στη Λεμεσό πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Alliance Francaise.


+ 25 Απριλίου 2015, στις 16:00 στον μόλο Λεμεσού.


 

 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ