Alinne Rezende

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 30.3.2015

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Παρίσι, στο La Defense, το 2011. Όταν ζούσα στο Παρίσι πέρασα λίγο χρόνο σε αυτή τη γειτονιά. Αρχικά με ενδιέφερε αυτή η περιοχή λόγω των αντιθέσεών της. Μόλις σταύρωνες στην απέναντι πλευρά του ποταμού μπορούσες να αισθανθείς σαν να διέρχεσαι σε έναν άλλο κόσμο, αφήνοντας πίσω το γραφικό σκηνικό του Παρισιού, και μπαίνοντας στη μέση της οικονομικής καρδιάς της Γαλλίας. Μετά την κρίση του 2008, και με το πέρασμα του χρόνου, θα μπορούσα να δω τις επιπτώσεις της στην περιοχή. Όλα τα κοινωνικά και οικονομικά της ζητήματα, καθώς και το πώς η περιοχή αγωνιζόταν να διατηρήσει την ισχυρή εικόνα που κάποτε κατείχε, πριν από την παρακμή. Και κάπως έτσι ξεκίνησε το πρότζεκτ μου για την 'Κρίση στο La Defense', ένα φωτογραφικό δοκίμιο που σκοπεύει να δείξει πώς η κρίση χτύπησε τη γαλλική πρωτεύουσα, τους ανθρώπους της και τις γειτονιές της.

Είναι δύσκολο για μένα να πω γιατί αυτή η εικόνα αξίζει να είναι η καλύτερη φωτογραφία μου, ίσως δεν είναι. Είναι μια από τις αγαπημένες μου όμως. Για μένα, υπάρχει μια λεπτή γραμμή που μερικές φορές μπορεί να με ξεχωρίσει από τις φωτογραφίες μου. Όλες οι φωτογραφίες μου με έκαναν να σταματήσω, να κοιτάξω και να σκεφτώ τουλάχιστον για λίγο. Αλλά όλες έχουν κάτι κοινό που θα με οδηγήσουν στην καλύτερή μου φωτογραφία: ένα κίνητρο για να συνεχίσω να προσπαθώ να γίνω καλύτερη.

Ημ. γέννησης: 1982, Σάο Πάολο

Σπουδές: Πτυχίο στη Φωτογραφία από το πανεπιστήμιο Senac, Βραζιλία, φωτορεπορτάζ στο Φωτογραφικό Ινστιτούτο Speos στο Παρίσι.

Επιρροές: Evandro Teixeira, Miguel Rio Branco, Nan Goldin, Robert Capa, Jim Goldberg, David Alan Harvey, Alessandra Sanguinetti


High: Δουλεύοντας για βραζιλιάνικες εφημερίδες και πρακτορεία ως φωτορεπόρτερ.

Low: Η αντιμετώπιση της διάκρισης ως γυναίκας φωτορεπόρτερ. Κάποιος πρέπει να κρίνεται από τις ικανότητές του, όχι από τη φυλή ή το φύλο.

Tip: "Πάνω απ' όλα, η ζωή για έναν φωτογράφο δεν μπορεί να είναι αδιάφορη" - Ρόμπερτ Φρανκ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ