Στη Λεβέντειο Πινακοθήκη θα στηθεί το γραφείο του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.
Βαδίζοντας στο σκεπτικό της παρουσίασης του γραφείου του Αναστάσιου Γ. Λεβέντη στον πρώτο όροφο της Λεβέντειου Πινακοθήκης, το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντης αποφάσισε την μεταφορά και αναπαράσταση του γραφείου του μ. Τάσσου Παπαδόπουλου, ύστερα από επιθυμία και της Φωτεινής Παπαδοπούλου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Π, θα μεταφερθούν στην Πινακοθήκη το γραφείο, οι δερμάτινοι καναπέδες και η βιβλιοθήκη του πρώην προέδρου της Κ.Δ.
Ωστόσο, αντίθετα με την λεπτομερή αναπαράσταση του γραφείου του Α.Γ. Λεβέντη στην Πινακοθήκη, στο γραφείο του Τ. Παπαδόπουλου θα δοθεί μια μάλλον conceptual διάσταση.
Γι' αυτό και τον χώρο κλήθηκε να επιμεληθεί εικαστικά ο Χριστόδουλος Παναγιώτου, ο οποίος τον Μάιο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Διεθνή Μπιενάλε Βενετίας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ως δείγμα γραφής για την επιλογή του Χριστόδουλου Παναγιώτου λήφθηκε έκθεσή του στην οποία τοποθετεί παπούτσια με απόλυτη επιμέλεια σε λευκά κουτιά.

Installation view, 8th Berlin Biennale, 2014, ΦΩΤΟ: Anders Sune Berg