Στη Λεβέντειο το γραφείο του Τάσσου Παπαδόπουλου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.4.2015

Στη Λεβέντειο Πινακοθήκη θα στηθεί το γραφείο του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.


Βαδίζοντας στο σκεπτικό της παρουσίασης του γραφείου του Αναστάσιου Γ. Λεβέντη στον πρώτο όροφο της Λεβέντειου Πινακοθήκης, το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντης αποφάσισε την μεταφορά και αναπαράσταση του γραφείου του μ. Τάσσου Παπαδόπουλου, ύστερα από επιθυμία και της Φωτεινής Παπαδοπούλου.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Π, θα μεταφερθούν στην Πινακοθήκη το γραφείο, οι δερμάτινοι καναπέδες και η βιβλιοθήκη του πρώην προέδρου της Κ.Δ.


Ωστόσο, αντίθετα με την λεπτομερή αναπαράσταση του γραφείου του Α.Γ. Λεβέντη στην Πινακοθήκη, στο γραφείο του Τ. Παπαδόπουλου θα δοθεί μια μάλλον conceptual διάσταση.


Γι' αυτό και τον χώρο κλήθηκε να επιμεληθεί εικαστικά ο Χριστόδουλος Παναγιώτου, ο οποίος τον Μάιο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Διεθνή Μπιενάλε Βενετίας.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ως δείγμα γραφής για την επιλογή του Χριστόδουλου Παναγιώτου λήφθηκε έκθεσή του στην οποία τοποθετεί παπούτσια με απόλυτη επιμέλεια σε λευκά κουτιά.


C_P_BIENNALE5


Installation view, 8th Berlin Biennale, 2014, ΦΩΤΟ: Anders Sune Berg

Κάτι παρόμοιο θα δούμε και στο γραφείο του Τάσσου Παπαδόπουλου, στη Λεβέντειο.


Το γραφείο του Τάσσου Παπαδόπουλου προγραμματιζόταν να είναι έτοιμο αυτές τις μέρες ώστε να περιληφθεί στους εορτασμούς του πρώτου χρόνου λειτουργίας της Λεβέντειου Πινακοθήκης, όμως εξαιτίας των υποχρεώσεων του Χριστόδουλου Παναγιώτου για την Μπιενάλε Βενετίας, τα εγκαίνια θα μεταφερθούν τον Δεκέμβριο, με τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου.


Στο σχεδιασμό του χώρου ο οποίος θα φιλοξενήσει το γραφείο του Τάσσου Παπαδόπουλου συνέδραμε ο διευθυντής του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας, Γιάννης Τουμαζής, χάρη στην ιδιότητά του ΚΑΙ ως σκηνογράφου αλλά και με την προηγούμενη του εμπειρία στο σχεδιασμό μιας αίθουσας του Κυπριακού Μουσείου, στη Λευκωσία.


Καλή Πρωταπριλιά!


©ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ