Στα μπλε «ντύθηκε» το Κάστρο Λεμεσού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.4.2015

Στα μπλε ντύθηκαν στις 2 Απριλίου μουσεία και μνημεία της Κύπρου μετά από απόφαση του τμήματος Αρχαιοτήτων, το οποίο συμμετείχε στην Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον αυτισμό.


Η 2α Απριλίου θεωρείται ως Διεθνής Ημέρα Ενημέρωσης για τον αυτισμό και σε μια παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που φέρει τον τίτλο «Light it up blue» φωτίστηκαν κτήρια-ορόσημα σε μεγάλες πόλεις του κόσμου.


Σε αυτό το πλαίσιο φωταγωγήθηκαν με μπλε χρώμα τα μεσαιωνικά Κάστρα Λεμεσού, Κολοσσίου και Λάρνακας, ο αρχαιολογικός χώρος Χοιροκοιτίας, η μεσαιωνική Αγρέπαυλη Κουκλιών, το Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία, τα αρχαιολογικά μουσεία Λεμεσού και Λάρνακας και το τοπικό αρχαιολογικό μουσείο Μαρίου-Αρσινόης στην Πόλη Χρυσοχούς.


Στις φωτογραφίες, το Μεσαιωνικό Κάστρο Λεμεσού, ντυμένο στα μπλε. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ©ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΥΩΝΙΔΗΣ2015


LIMASSOL_CASTLE_BLUE3
LIMASSOL_CASTLE_BLUE2
LIMASSOL_CASTLE_BLUE

Σε ανακοίνωσή του, το τμήμα Αρχαιοτήτων ανέφερε ότι η «συμμετοχή στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό και οι οικογένειές τους, αποτελεί μέρος της στρατηγικής του τμήματος Αρχαιοτήτων για προστασία, προβολή και προώθηση της αρχαιολογικής μας κληρονομιάς, με στόχο το όφελος ολόκληρης της κοινωνίας».


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ©ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΥΩΝΙΔΗΣ 2015

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ