
«Το βλέμμα» επί σκηνής
Δημοσιεύθηκε 17.04.2015

Στη διαπραγμάτευση των ορίων μεταξύ της αλήθειας και του ψέματος καταφεύγει ο Κύρος Παπαβασιλείου, σκηνοθέτης θεάτρου και κινηματογράφου, ο οποίος παρουσιάζει τη νέα του -θεατρική- δουλειά από τις 17 Απριλίου στη Στέγη Χορού Λευκωσίας.
Ασαφή όρια
«Παρόλα αυτά, το έργο οδηγείται σε μια περιοχή όπου το ψέμα και η αλήθεια δεν έχουν σαφή όρια και αλληλοεξαρτούνται. Αλληλοεξαρτούνται όχι μόνο ως έννοιες, αλλά και μέσα στην ίδια την τέχνη, και συγκεκριμένα στο έργο μας. Στο έργο, αυτό που παρουσιάζεται ως ό,τι πιο ψεύτικο εξομολογείται, αποκαλύπτει την αλήθεια. Κι ό,τι φαντάζει ως πιο αληθινό ή πιο υπαρκτό, προκύπτει να είναι και φανταστικό».
Τελευταία νέα
«Ανάγκη για διάλογο και θεσμική στήριξη»: Τοποθετείται ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου για τη Μπιενάλε
07.06.2025

Fisherwomxn (συν-εκδότριες): «Εν αποδεχόμαστε τούτην την απαράδεχτη πράξη λογοκρισίας» - Στο πλευρό της ομάδας της Μπιενάλε
06.06.2025

Χριστοδουλίδης: Απαράδεκτο το βιβλίο της Κυπριακής συμμετοχής στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής - Τι είπε για Κασσιανίδου
05.06.2025
