Ο Δημήτρης Νεοκλέους στη γκαλερί Αργώ

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 4.6.2014

«Και στη συνέχεια, κτίσαμε νέα τείχη...» είναι ο τίτλος της νέας εικαστικής δουλειάς του Δημήτρη Νεοκλέους, την οποία παρουσιάζει από την Τετάρτη 4 Ιουνίου στην γκαλερί Αργώ, στη Λευκωσία.



«Κτίζουμε περιορισμούς, Κτίζουμε τείχη


 κομμάτι κομμάτι, τούβλο τούβλο


Δεν είμαστε ελεύθεροι και δεν υπήρξαμε ποτέ


Όλοι,  είμαστε άλλο ένα τούβλο στον  τοίχο»



Σε αυτή την δουλειά, η οποία θα παρουσιάζεται στην Αργώ μέχρι και τις 21 Ιουνίου 2014, ο καλλιτέχνης επιδιώκει να δημιουργήσει έργα που μοιάζουν με παραισθητικά αστικά τοπία.


Περιγράφουν εικόνες από μια πόλη περίκλειστη από υβριδικά τείχη τα οποία αποκαλύπτουν μια συντεταγμένη και λειτουργική πόλη.


Γράφει συγκεκριμένα για τη δουλειά του Δημήτρη Νεοκλέους η συγγραφέας Μαρία Πετρίδη:


«Όσο πλησιάζουμε στη λεπτομέρεια της δομής της πόλης, τόσο πιο ξεκάθαρα διακρίνουμε τον σχεδόν τρισδιάστατο τόπο της κατοίκησης. Κι όμως, αυτός λειτουργεί σαν μια άλλη ψευδαίσθηση, η σύλληψη μιας στιγμής μαγείας ή εφιάλτη.


 Η σκόπιμα επίπεδη επιφάνεια, σαν τυπωμένη εικονογράφηση, αντιπαρατίθεται σε αυτή την άλλη οπτική διάσταση που παραμένει υπαινικτική. Στην αισθητική λογική της τεχνικής των κόμικς, το αναζωογονητικό ξέσπασμα μιας παιγνιώδους δόνησης φέρνει στο φως δυνατότητες που συναντώνται σε χώρους όπου υποσχόμενες εορταστικές στιγμές καθημερινής ευτυχίας προβάλλουν αντιμέτωπες στις σκοτεινές, ασπρόμαυρες αναπαραστάσεις της μεταμοντέρνας και βιομηχανικής ζωής».


2

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 στην γκαλερί Αργώ, στη Λευκωσία [Λεωφ. Διγενή Ακρίτα 64Ε]. Πληροφορίες τηλ. 22754009.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ