Connect: H ετήσια έκθεση του Art and Design Society

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 10.6.2014

Στον ισόγειο χώρο εκδηλώσεων της εφημερίδας Πολίτης, στην παλιά Λευκωσία, θα φιλοξενηθεί η ετήσια έκθεση του Art and Design Society του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, από τις 24 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014.


Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 24 Ιουνίου στις 19:00.


Η καλλιτεχνική παρέμβαση των φοιτητών του Art and Design Society του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας ανάμεσα στις παλιές τυπογραφικές μηχανές στο ισόγειο της Εφημερίδας Πολίτης, επικεντρώνεται στην ιδέα της διασύνδεσης [του Connect] που είναι και ο τίτλος της έκθεσης.


Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από μια καθημερινότητα συνυφασμένη με μια ψηφιακή πραγματικότητα και η έκθεση αυτή εξερευνά πώς μπορούμε να επανασυνδεθούμε με την πραγματικότητα, με τους ανθρώπους γύρω μας, με το παρελθόν, με τη φύση και με διαφορετικά κοινωνικά σύνολα.


connect_marina_andreou
Μαρίνα Ανδρέου


connect_petros_aygoustinos
Πέτρος Αυγουστίνος


connect_stalo_panayidou
Στάλω Παναγίδου


Η έκθεση έχει εξελιχθεί μέσα από ένα δημιουργικό ταξίδι που επικεντρώνεται στο πώς η κοινωνικά εφαρμοσμένη τέχνη και το κοινωνικά εφαρμοσμένο design μπορούν να προβληματίσουν σε σχέση με τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα, καθώς και να επικοινωνήσουν μια διάθεση για θετική κοινωνική αλλαγή.


Η κοινωνικά εφαρμοσμένη τέχνη και το κοινωνικά εφαρμοσμένο design είναι μια καλλιτεχνική κατεύθυνση που συνεχώς αυξάνεται και στην οποία εικαστικοί και σχεδιαστές ασχολούνται με πολιτικά και κοινωνικά θέματα, προσκαλώντας και προκαλώντας τη συμμετοχή της κοινότητας.


Οι δημιουργικές και καλλιτεχνικές πρακτικές που στοχεύουν σε ένα προβληματισμό σε σχέση με κοινωνικά θέματα, επικεντρώνονται στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινότητας για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας.


Η έκθεση Connect παρουσιάζει αφίσες, κολάζ, φωτογραφίες, motion graphics, κατασκευές και εγκαταστάσεις που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πώς τελικά δημιουργούμε διασυνδέσεις και κοινωνικά περιβάλλοντα στις μέρες μας.


+ Από την Τρίτη 24 Ιουνίου μέχρι τις 30 Ιουνίου στον ισόγειο χώρο εκδηλώσεων της εφημερίδας Πολίτης [Βασιλείου Βουλγαροκτόνου 8, παλιά Λευκωσία]. Εγκαίνια στις 24 Ιουνίου στις 19:00.
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή- 09:00-18:30, Σάββατο- 09:00- 13:00


Πληροφορίες: Γιάννης Χατζηπαναγής - hadjipanayis.i@unic.ac.cy | 22842592


Facebook Event/Connect Annual Exhibition


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ