Φεστιβάλ Αγλανjazz 2014 στις 16-17 Ιουλίου

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 11.6.2014

Στις 16 και 17 Ιουλίου πραγματοποιείται το φετινό Aγλανjazz Festival, μια ετήσια διοργάνωση του δήμου Αγλαντζιάς, αφιερωμένη αποκλειστικά στη μουσική τζαζ.


Το διήμερο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στην πλατεία της Παλιάς Αγλαντζιάς, φιλοξενώντας έξι μπάντες από Κύπρο, Ελλάδα και Γαλλία.


Το πρόγραμμα αναλυτικά:



ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ




  • 20:45 | «TRI-COOL-ORE» | Κύπρος - Ελλάδα





World Jazz Fusion & Groovy Trio


Μέσα από τον παγκόσμιο χαρακτήρα της τζαζ, από την αφρικάνικη «ψυχή» της Nέας Ορλεάνης και τους ευρωπαϊκούς πειραματισμούς ως τα μακάμια της ανατολής, ενσωματώνεται η ελληνική έκφραση και η παράδοση δημιουργώντας ένα μοναδικό ρυθμικό αποτέλεσμα και μια πανδαισία χρωμάτων και αποχρώσεων. Οι TRI-COOL-ORE δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο του 2013 και έχουν δώσει μέχρι σήμερα παραστάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο με αποκλειστικά δικές τους συνθέσεις, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται για την ηχογράφηση του 1ου τους άλμπουμ.


TRICOOLORE
  Οι Tricoolore, Άγγελος και Νίκος Δούκας και Βασίλης Βασιλείου.


Μακριά από μουσικές ταμπέλες και μουσικά στερεότυπα και μέσα από ιδιαίτερα μονοπάτια, οι τρεις πολύ καλοί φίλοι έχοντας ως βάση τη Λευκωσία, κολλημένοι με το «μικρόβιο» της μουσικής, τα «χώνουν» επί σκηνής μέσα από  ιδιαίτερες ρυθμικές φόρμες και με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού δημιουργούν μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν και καμιά αδιάφορο/η, όποιες και εάν είναι οι μουσικές του/της προτιμήσεις.


Άγγελος Δούκας - πιάνο & keys (Ελλάδα)


Βασίλης Βασιλείου - ντραμς & κρουστά (Κύπρος)


Νίκος Δούκας - ηλεκτρικό μπάσο & λούπες (Ελλάδα)




  • 21:45 | Καφέ Μπαλκάν |Κύπρος





Οι Αλέξανδρος Γαγάτσης και Βασίλης Κομματάς σκιαγραφούν μέσα από τη συνεργασία τους έναν κοινό τόπο καταγωγής και δύο διαφορετικά βιώματα. Στους Καφέ Μπαλκάν ακροβατούν μουσικά ανάμεσα στον παραδοσιακό και τον σύγχρονο ήχο, επιδιώκοντας να συνομιλήσουν με τους συνεργάτες τους Ιωάννη Βαφέα, Αντρέα Ροδοσθένους και Ερμή Μιχαήλ, σε μια γλώσσα προσωπική, μέσα από παραδοσιακές μελωδίες από την ευρύτερη Μεσόγειο και τη Χερσόνησο του Αίμου.


GAGATSIS
Ο Αλέξανδρος Γαγάτσης


Η μουσική τους βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό (τζαζ ή μη) και προσδοκά σε μια συνεργασία γεμάτη χιούμορ, που αντικατοπτρίζει ένα μείγμα καλλιτεχνικών βιωμάτων και μουσικών εμπειριών.


Αλέξανδρος Γαγάτσης - βιμπράφωνο


Βασίλης Κομματάς – κλαρίνο, σαξόφωνο


Ιωάννης Βαφέας - τύμπανα


Αντρέας Ροδοσθένους - ηλ. μπάσο


Ερμής Μιχαήλ - κιθάρα




  • 22:45 | Γιώργος Κοντραφούρης & Baby Trio | Ελλάδα




Ο Γιώργος Κοντραφούρης είναι κορυφαίος Έλληνας πιανίστας της τζαζ, με διεθνή αναγνώριση, πλούσια δισκογραφία και αναρίθμητες συνεργασίες. Σπούδασε στην Ακαδημία Σιμπέλιους του Ελσίνκι, δίδαξε εκεί και τώρα διδάσκει στο τμήμα Τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου.


KODRAFOURIS
Οι Γιώργος Κοντραφούρης, Κωνσταντίνος Στουραΐτης και Γιάννης Παπαδούλης.


Τo 2008 δημιούργησε το νεανικό σχήμα που τον συνοδεύει, τους Baby Trio, οι οποίοι ανανεώνονται ηλικιακά κατά τα δύο τρίτα μόλις τα μέλη περάσουν το 25ο έτος της ηλικίας τους. Το BabyTrio δημιουργήθηκε για να εκφράσει την αφέλεια, τον εφηβικό ενθουσιασμό και γενικά ό,τι κάνει εντύπωση σε έναν νέο μουσικό, όταν αρχίζει να παίζει σε ένα συγκρότημα με τους φίλους του.


Γιώργος Κοντραφούρης - hammond
Κωνσταντίνος Στουραΐτης - κιθάρα

Γιάννης Παπαδούλης - τύμπανα



ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ




  • 20:45 | SWINGIN' CARPETS | Γαλλία




Rythm' n' Blues


Οι ήχοι του T-Bone Walker δεν ανήκουν σε μια μόνο γενιά αλλά είναι το πρότυπο αριστείας για αμέτρητους καλλιτέχνες. Οι Swingin' Carpets αναπαράγουν με μαγικό τρόπο τους αδιαμφισβήτητα απαλούς τόνους που αντικατοπτρίζουν τη μοναδική μεγαλοφυΐα του καλλιτέχνη. Είναι η χαλαρωτική δύναμη του σαξόφωνου που κάνει αυτή τη μουσική μια ασύλληπτη και τόσο σπάνια εμπειρία αλλά και ταυτόχρονα αποτελεί ένα έντονα δυναμικό μουσικό είδος. Το ταξίδι δεν σταματά ποτέ και τα μεγάλα σουξέ που συνόδευσαν τον T-Bone Walker στην εποχή του ξαναζωντανεύουν μέσα από το μεγάλο ταλέντο του μουσικού από την Τουλούζη της Γαλλίας. Ήρθε η ώρα για το γνωστό και καλό Rhythm' n' blues,  και οι εκπρόσωποι του είναι οι Swingin Carpets!




  • 21:45 | Michael Messios Symmetry Band | Κύπρος




Οι τέσσερεις μουσικοί είναι απόφοιτοι του φημισμένου αμερικανικού κολλεγίου Berklee της Βοστώνης, με μακρά πορεία τόσο στη μουσική σκηνή της Κύπρου όσο και του εξωτερικού, με συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ τζαζ. Η μπάντα παίζει αποκλειστικά συνθέσεις του Μιχάλη Μέσσιου από την τελευταία του δουλειά , οι οποίες είναι επηρεασμένες τόσο από την μοντέρνα όσο και από την παραδοσιακή τζαζ.


MESSIOS
Από αριστερά, Χάρης Ιωάννου, Μιχάλης Μέσσιος, Ιωάννης Βαφέας, Μιχάλης Τούμπας.


Η μουσική χαρακτηρίζεται από δυνατές μελωδίες, μοντέρνα αρμονία  και σύνθετα ρυθμικά μοτίβα. Η ποικιλία στο στυλ και στον ήχο των συνθέσεων κρατούν το ενδιαφέρον του ακροατή αμείωτο.


Μιχάλης Μέσσιος – κοντραμπάσο


Χάρης Ιωάννου – σαξόφωνα


Μάριος Τούμπας – πιάνο


Ιωάννης Βαφέας – ντράμς




  • 22:45 | Ανδρέας Πολυζωγόπουλος Quartet | Ελλάδα




Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος συγκαταλέγεται στους καλύτερους τρομπετίστες της νέας γενιάς στην ελληνική τζαζ σκηνή. Εξαιρετικά ώριμος συνθέτης και δεινός αυτοσχεδιαστής, παρά το νεαρό της ηλικίας του, μετράει ήδη πάμπολλες συμμετοχές σε ελληνικά και ευρωπαϊκά πρότζεκτ.


POLYZOGOPOULOS
To κουαρτέτο του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου


Το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο Perfumed Dreams (2008) ήταν αρκετό για να τον φέρει στο προσκήνιο με αξιώσεις, όπου ξεχωρίζει για το λυρικό και ταυτόχρονα δυναμικό παίξιμό του, ενώ η τελευταία του δουλειά ήταν πάνω στη μουσική των Pink Floyd. Το Cd  "Heart of the Sun-The music of Pink Floyd" παρουσιάστηκε ζωντανά σε Νέα Υορκη, Παρίσι, Άμστερνταμ, Βερολίνο, Μόναχο και Δρέσδη. Με το καινούργιο του κουαρτέτο παρουσιάζει νέες του συνθέσεις, εμπνευσμένες από το μεσογειακό και σκανδιναβικό ήχο, διαποτισμένες από τα πρώτα του ακούσματα, τον ήχο των Pink Floyd.


Ανδρέας Πολυζωγόπουλος - τρομπέτα, εφφέ


Κωστής Χριστοδούλου - πλήκτρα


Αντώνης Μαράτος - ηλεκτρικό μπάσο
Σωτήρης Ντούβας - τύμπανα



+ Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ