Απεβίωσε η συγγραφέας Καίτη Οικονόμου

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 1.7.2014

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η Καίτη Οικονόμου, συγγραφέας και μεταφράστρια στα ελληνικά της σειράς βιβλίων Χάρι Πότερ.


Η Καίτη Οικονόμου απεβίωσε την Δευτέρα 30 Ιουνίου. Η κηδεία της θα τελεστεί την Τετάρτη 2 Ιουλίου στις 16:00 από το κοιμητήριο Αγίων Αναργύρων, στην Αθήνα.


oikonomou
Ανακοίνωση για το θάνατό της εξέδωσαν οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ όπου εξέδιδε τα βιβλία της.


«Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ εκφράζουν τη μεγάλη θλίψη τους για αυτή την απώλεια και τα θερμά συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια της συγγραφέως.

Τα βιβλία της Καίτης Οικονόμου αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες. Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ είχαν τη χαρά να εκδώσουν τα μυθιστορήματά της Λευκή ορχιδέα, Το φθινόπωρο της μάγισσας, Έρωτας πόλεμος και Η καρδιά θυμάται. Το τελευταίο μάλιστα τιμήθηκε πρόσφατα με το Βραβείο Κοινού «Public» στην κατηγορία των Μεγάλων Συγκινήσεων.

Η Καίτη Οικονόμου συνεργάστηκε, επίσης, με πολλούς εκδοτικούς οίκους ως μεταφράστρια. Στα δεκάδες έργα παγκοσμίως αναγνωρισμένων συγγραφέων τα οποία μετέφρασε συγκαταλέγονται και εκείνα της αγαπημένης σειράς βιβλίων του Χάρι Πότερ».


Το τελευταίο της βιβλίο, «Η καρδιά Θυμάται», το ολοκλήρωσε η αδελφή της, επίσης συγγραφέας.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ