Διεθνής Μέρα Μουσείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.5.2015

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό κατά την Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου 2015.


Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων εγκαινιάστηκε έκθεση με τίτλο «Από τις Αποθήκες... επιλεγμένα ευρήματα από τις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου της Επαρχίας Λεμεσού» η οποία θα παραμείνει μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2015.


Οι αποθήκες δεν είναι συνήθως χώροι επισκέψιμοι για το κοινό. Με την έκθεση αυτή, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλύτερα ως δράση παρά ως έκθεση, επιχειρείται ένα «άνοιγμα» των αποθηκών προς το ευρύτερο κοινό, μέσω κάποιων ξεχωριστών ευρημάτων «Από τις Αποθήκες…».


Τα περισσότερα εκτίθενται για πρώτη φορά, μερικά μάλιστα είναι πολύ πρόσφατα ευρήματα. Η επιλογή στόχο έχει να προσφέρει στον επισκέπτη τέρψη, αλλά κυρίως αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον, μέσα από την επαφή με τη σταθερότητα του παρελθόντος και τη διάρκεια των ανθρώπινων έργων.


Ακολουθούν εικόνες από τα εγκαίνια της έκθεσης και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2015.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ©2015 ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΥΩΝΙΔΗΣ


apothikes_limassol_museum15
apothikes_limassol_museum1
apothikes_limassol_museum2
apothikes_limassol_museum3
apothikes_limassol_museum4
apothikes_limassol_museum5
apothikes_limassol_museum6
apothikes_limassol_museum7
apothikes_limassol_museum8
apothikes_limassol_museum9
apothikes_limassol_museum10
apothikes_limassol_museum11
apothikes_limassol_museum12
apothikes_limassol_museum14

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ