«Έτσι κάνουν όλες» στην Πάφο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 22.7.2014

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συμβάλλει κατά το ήμισυ στην παραγωγή του Pafos Aphrodite Festival, το οποίο πραγματοποιείται φέτος το τριήμερο 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου στο γνωστό μέρος μπροστά από το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου.


Η Συμφωνική Ορχήστρα συμπράττει και φέτος με το Opera Futura Verona, από την Ιταλία, και μαζί παρουσιάζουν την κωμική όπερα του Μότσαρτ Cosi Fan Tutte (Έτσι κάνουν όλες).



Διεθνές όφελος


Η πόλη της Πάφου οφελείται από τη «μεγάλη προβολή» που απολαμβάνει στον διεθνή πολιτιστικό χάρτη, εξαιτίας του φεστιβάλ, ανέφερε στον «Π» ο δήμαρχος της πόλης Σάββας Βέργας. Όπως σημείωσε, η Πάφος δίνει την εμπειρία της ανοιχτής όπερας στους λάτρεις του είδους, οι οποίοι συνήθως παρακολουθούν όπερες σε κλειστά θέατρα.
Τα πολλαπλά οφέλη του φεστιβάλ σημείωσε στην ομιλία του ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, ο οποίος έδωσε το παρών του σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκε η φετινή διοργάνωση.
«Τα οφέλη από τη 16ετή πορεία του θεσμού είναι πολλά, με κυριότερη την προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό, τη σύσφιγξη των πολιτιστικών σχέσεων με άλλες χώρες, την καλλιέργεια μουσικής παιδείας μεταξύ των Κυπρίων, τον εμπλουτισμό του ποιοτικού τουριστικού προϊόντος και την αξιοποίηση Κυπρίων καλλιτεχνών», είπε.


Για τρεις μέρες, η Πάφος έχει -πράγματι- την τιμητική της σε ό,τι αφορά το τουριστικό ρεύμα: εξ ου και η συνεπής παρουσία του Κυπριακού Οργανισμού Κύπρου στους χορηγούς του Pafos Aphrodite Festival αλλά και στις συνεντεύξεις Τύπου, όπως στη χθεσινή.
«Αν θυμηθεί κανείς εκείνη την πρώτη παραγωγή, 16 χρόνια πριν, με την όπερα ’Οθέλλο’ του Βέρντι, που όλοι περιμέναμε τις αντιδράσεις του κοινού που αποθέωσε στο τέλος τους συντελεστές, και οι πρώτες επευφημίες και ο θαυμασμός έβαλαν το θεμέλιο λίθο για μια 16χρονη επιτυχημένη πορεία του θεσμού, με πολλαπλά οφέλη για την Κύπρο», ανέφερε σε ομιλία του κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΚΟΤ Άγγελος Λοΐζου.


Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα του φεστιβάλ προέρχεται από το Ισραήλ. Δεν έχει διαφανεί ακόμη κατά πόσο η διοργάνωση θα επηρεαστεί από τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στη γειτονική χώρα.


PAFOS APHRODITE FESTIVAL 2014

Η φετινή παραγωγή


Για τη 16η παραγωγή του φεστιβάλ, η Πάφος συνεργάζεται και φέτος με την ιταλική ομάδα Opera Futura Verona, γι’ αυτό και η πρεσβεία της Ιταλίας στην Κύπρο συνεισφέρει οικονομικά στο φεστιβάλ, εξαιτίας και της Ιταλικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, το φεστιβάλ λαμβάνει χορηγία από τα υπουργεία Παιδείας & Πολιτισμού και Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.


Θα διατεθούν συνολικά 6.627 εισιτήρια και για τις τρεις μέρες του φεστιβάλ, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 25 και να φτάνουν στα 70 ευρώ.


+ Διαδικτυακή προπώληση εισιτηρίων στη διεύθυνση www.pafc.com.cy και στο τηλ. 26822218.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ