Παράθυρο logo
A Haircut Story στο Θέατρο Ριάλτο
Δημοσιεύθηκε 22.09.2014
A Haircut Story στο Θέατρο Ριάλτο

Μετά την πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού τον περασμένο Αύγουστο, το νέο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της Δανάης Στυλιανού με τίτλο A Haircut Story προβάλλεται για το κοινό στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, στις 25 Σεπτεμβρίου 2014, και ώρα 20:30.


Στον απόηχο των δραματικών γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στη χώρα μας τον περασμένο Μάρτιο του 2013, με το κούρεμα καταθέσεων, η ταινία καταγράφει επτά ιστορίες, καθώς αυτές αναδύονται μέσα από τη μαύρη τρύπα των τραπεζών.



Καταθέτες που επηρεάστηκαν άμεσα από το κούρεμα των καταθέσεων, καθώς και άλλοι πολίτες μοιράζονται τη δική τους μαρτυρία για την οικονομική κρίση στην Κύπρο αλλά και το πρωτοφανές –για την Ευρωζώνη- μέτρο εξυγίανσης των προβληματικών τραπεζών της χώρας.


Σύνοψη Ταινίας:


Τον Μάρτιο του 2013, η Κύπρος έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρωζώνη στην οποία εφαρμόστηκε κούρεμα καταθέσεων, ως μέσο διάσωσης των προβληματικών τραπεζών της. Kαταθέτες των δύο μεγάλων τραπεζών του νησιού, είδαν τις ανασφάλιστες καταθέσεις τους να μειώνονται δραματικά. Στο ντοκιμαντέρ αυτό, επτά ιστορίες αναδύονται μέσα από τη μαύρη τρύπα των τραπεζών.


Οι συντελεστές:


Την παραγωγή, σκηνοθεσία και μοντάζ της ταινίας ανέλαβε η Δανάη Στυλιανού. Τη φωτογραφία υπογράφει ο Μιχάλης Καλοπαίδης, ενώ τον ήχο ο Μάρκος Παπαγεωργίου και η AV Playroom. Η επιστημονική επιμέλεια αλλά και τα κείμενα που ακούγονται στην ταινία είναι του οικονομολόγου Πέτρου Κοσμά ενώ επιστημονικός σύμβουλος ήταν ο ψυχολόγος και κοινωνικός ερευνητής Αλέξανδρος Λόρδος. Στη μουσική επένδυση συνέβαλαν ντόπιοι και ξένοι καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι Monsieur Doumani, Αντώνης Αντωνίου, Λευτέρης Μουμτζής, Tρίο Τεκκέ, Aris RSN, Κωνσταντίνος Βήτα, Μαρίνα Σάττι, Cayetano και JIM.γραφικά και animation ανέλαβε η Zedem Media, ενώ εκφωνητής της ταινίας είναι ο Άρις Γεροντάκης.


Η Δανάη Στυλιανού κατάγεται από την Αμμόχωστο και γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1984. Σπούδασε Κινηματογραφική Παραγωγή στο Πανεπιστήμιο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο από όπου αποφοίτησε το 2004. Έκτοτε, σκηνοθέτησε τρεις μικρού μήκους ταινίες ενώ έγινε γνωστή από το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της, ‘Sharing an island’, με θέμα τις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων νέων. Το ‘Sharing an island’ προβλήθηκε σε Κύπρο και εξωτερικό, αποσπώντας δύο σημαντικά βραβεία για τη συμβολή του στην ειρήνη στην Κύπρο και τον ευρύτερο κόσμο. Η σκηνοθέτις έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, τα οποία καταγράφει μέσα από μια βιωματική ματιά στα ντοκιμαντέρ και τις ταινίες της.  Eργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη και casting director στον ελληνικό κινηματογράφο και τηλεόραση, σε δημοφιλείς και επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, ψυχαγωγικές εκπομπές, ταινίες και διαφημίσεις. To ντοκιμαντέρ ‘A Haircut Story’, είναι το δεύτερο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της.


Διάρκεια: 75 λεπτά | Έγχρωμο | Ελληνικοί & Αγγλικοί Υπότιτλοι


Είσοδος: 8  (κανονικό) – 5  (Υποστηρικτές Ριάλτο – φοιτητές – μαθητές)


+ Θέατρο Ριάλτο, 77777745


Online Ticketing Service: http://rialto.interticket.com/news/550/A_Haircut_Story


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.ahaircutstory.com / Facebook: ‘ahaircutstory’


E-mail: info@greenroom.com.cy, Τηλ. 77 77 77 45