Cyprus Jazz & World Music Showcase 2014 | Takoushis – Karapatakis project with Z. Spyridakis

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 26.9.2014


To TakoushisKarapatakis project with Zacharias Spyridakis είναι ένα σχήμα το οποίο αποτελούν ο Μάριος Τακούσιη στο πιάνο, ο Γαβριήλ Καραπατάκης στο άταστο μπάσο και ο Zαχαρίας Σπυριδάκης στην κρητική λύρα.


Πηγή έμπνευσης για τις αυθεντικές ιδέες και συνθέσεις των τριών καλλιτεχνών αποτελεί η μεσογειακή κουλτούρα και παράδοση, οι επιρροές των οποίων εμπεριέχονται στις μελωδίες τους.


Το σχήμα συμμετέχει στο 1ο Cyprus Jazz & World Music Showcase το οποίο πραγματοποιείται στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο.


Οι τρεις μουσικοί θα παρουσιάσουν την δουλειά τους το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου.


karapatakis_3
Ο Γαβριήλ Καραπατάκης.


SONY DSC
Ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης.


karapatakis_2
Ο Μάριος Τακούσιης.


Τι θα ακούσουμε από σας;


Νέες συνθέσεις που δεν κυκλοφόρησαν.



Πώς αξιολογείτε την προσπάθεια του 1ου Cyprus Jazz & World Music Showcase;


Εξαιρετική! Χρειαζόταν ένα τέτοιο showcase φεστιβάλ για τις μπάντες της Κύπρου. Τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μας στο Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και στο Θέατρο Ριάλτο.


Πώς θα θέλατε να δείτε τη τζαζ/world music μουσική σκηνή της Κύπρου να εξελίσσεται;


Το είδος αυτό της μουσικής είναι στην καλύτερη φάση που ήταν ποτέ με μια εξελικτική πορεία. Πάντα υπήρχαν καλοί και ταλαντούχοι μουσικοί στην Κύπρο, τώρα όμως στελεχώνουν μπάντες με διαφορετικό χαρακτήρα και κόνσεπτ.


Πώς θα θέλατε να δείτε το σχήμα και τη μουσική σας να εξελίσσονται;


Με σταθερά βήματα κάθε φορά. Το επόμενο μας βήμα είναι να ηχογραφήσουμε τον τρίτο μας δίσκο προσπαθώντας να κρατήσουμε τον χαρακτήρα μας και την ίδια στιγμή να μην επαναλάβουμε τους εαυτούς μας.


Ολόκληρο το πρόγραμμα του Showcase εδώ


+ Πληροφορίες: www.rialto.com.cy / www.cymic.org.cy και event στο facebook. Εισιτήρια προς 6 και 10 ευρώ (για 2 μέρες). Ταμείο: 77777745, E-tickets: www.rialto.com.cy.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ