Έκθεση Ζωγραφικής της Froydis Lynaas με τίτλο Reflections και Φωτογραφίας της Beren Gazmararian με τίτλο Memories φιλοξενεί το Κέντρο Φωτογραφίας 6x6 από τις 10 μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2014.
Τα εγκαίνια θα τελεστούν την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, στις 19:00.
Mια πολύχρονη φιλία αλλά και μια δυνατή σχέση με την Κύπρο συνδέει τις δύο γυναίκες, εφόσον έχουν και οι δύο επιλέξει το νησί σαν τόπο διαμονής και δημιουργίας τους.
H Froydis Lynaas γεννήθηκε και σπούδασε στην Νορβηγία. Το 1998 έφυγε από τη χώρα της και τα τελευταία 12 χρόνια ζει στην Κύπρο. Οι δημιουργίες της αντικατοπτρίζουν διαφορετικές πτυχές της σύγχρονης ζωής, των ονείρων και του τρόπου σκέψης. Ο ίδιος ο άνθρωπος αποτελεί για εκείνη πηγή έμπνευσης.
«Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες και ειδήσεις. Ο κόσμος φαίνεται να είναι σε αποσύνθεση και κυριαρχεί το άγχος και η αγωνία. Οι άνθρωποι δίνουν όλη τους τη σημασία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα ‘έξυπνα΄ τηλέφωνα, το χρήμα και τη δουλειά, προσπαθώντας να βάλουν σε τάξη τις σχέσεις τους και τις αγχώδεις ζωές τους, χωρίς να επικεντρώνονται σε ότι έχει πραγματική αξία, που είναι μια ζωή γεμάτη αγάπη και αρμονία. Η ουσία βρίσκεται στο να είμαστε αληθινοί στους εαυτούς μας, την οικογένεια και τους φίλους μας και είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακούμε τον μέσα εαυτό.»



H φωτογράφος Beren Gazmararian έχει σαν βάση της το Λονδίνο, διατηρώντας παράλληλα μια δυνατή σχέση με την Κύπρο. Περνά αρκετό χρόνο στο νησί, και συγκεκριμένα στο χωριό Βουνί.
Ειδικεύεται στα πορτρέτα, αφού η μεγαλύτερή της έμπνευση είναι η ίδια η ανθρώπινη ύπαρξη.
Η Βeren έχει ταξιδέψει τον κόσμο, αποτυπώνοντας παράλληλα πολλές από τις ταξιδιωτικές της στιγμές.
Η έκθεση αυτή αποτελεί μια μικρή επιλογή από τα ταξίδια και τις μνήμες της.
«Μια επιτυχημένη φωτογραφία που έχει τραβήξει κάποιος άλλος είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να με κάνει να ζηλέψω!», δηλώνει αστειευόμενη.
