Διάλεξη της Τετάρτης στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.10.2014

Στην ολλανδική και φλαμανδική τέχνη είναι αφιερωμένη η σημερινή «Διάλεξη της Τετάρτης» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη.


Τη διάλεξη, η οποία ξεκινά στις 19:30, θα δώσει ο δρ Fred G. Meijer, επιμελητής του τμήματος Παλαιάς Ζωγραφικής των Κάτω Χωρών στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Ιστορίας της Τέχνης της Χάγης. Ο ίδιος θα επικεντρωθεί στον ολλανδικό «χρυσό αιώνα» και δη στα έργα νεκρής φύσης, αγαπημένο ζωγραφικό θέμα που γνώρισε ιδιαίτερη άνθιση στην Ολλανδία.


Καθρέφτης μιας κοινωνίας, των αισθητικών της προτιμήσεων και της οικονομικής και πολιτιστικής ακμής της, η νεκρή φύση αποκαλύπτει τα μυστικά της μέσα από τα μάτια του διακεκριμένου ιστορικού τέχνης ο οποίος θα μιλήσει για έργα τα οποία φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία της Ολλανδίας και σε αντιπαραβολή με έργα σπουδαίων Ολλανδών του 17ου αι. τα οποία συγκαταλέγονται στις συλλογές της Λεβέντειου Πινακοθήκης.

+ Η διάλεξη θα δοθεί στην αγγλική γλώσσα σήμερα στις 19:30 στο αμφιθέατρο Κωνσταντίνος Λεβέντης στη Λεβέντειο Πινακοθήκη. Περιορισμένος αριθμός θέσεων, προκρατήσεις τηλ. 22668838. Οι πόρτες κλείνουν στις 19:40.


Στη φωτογραφία, λεπτομέρεια από το έργο Roses του Φλαμανδού ζωγράφου Seghers.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ