Ο Αντώνης Ριζόπουλος στην γκαλερί Αποκάλυψη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.10.2014

Έργα του Αντώνη Ριζόπουλου παρουσιάζει από τις 10 Οκτωβρίου η γκαλερί Αποκάλυψη, σε μια έκθεση με τίτλο «Πίσσα και πούπουλα».


Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 20:00 και θα παραμείνει μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.


Αναφέρεται σχετικά με την έκθεση σε ανακοίνωση της γκαλερί:


«Εάν επιχειρήσει κάποιος να απεικονίσει ζωγραφικά τα τελευταία αποτελέσματα και ευρήματα έρευνας που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με θέμα τις απόψεις των πολιτών για τη δημοκρατία, τους πολιτικούς και τα κόμματα η βαθμολογία της από τους πολίτες φαίνεται ακριβώς στην πιο πάνω γλαφυρή της μορφή μέσα στο έργο του νεαρού καλλιτέχνη Αντώνη Ριζόπουλου.


Ότι δηλαδή οι εικόνες που έχει δημιουργήσει ο Αντώνης τα τελευταία δύο χρόνια επιβεβαιώνουν ακριβώς ότι ο βαθμός εμπιστοσύνης και εκτίμησης των πολιτών προς τους πολιτικούς θεσμούς έχει φτάσει στο ναδίρ.


Και επειδή η τέχνη δεν έχει να κάνει με την ψυχρότητα των αριθμών και των στατιστικών συμπερασμάτων, τα νέα έργα του Ριζόπουλου αποτελούν ένα συναισθηματικά φορτισμένο τοπίο που αναπαριστά με τον πιο δυναμικό τρόπο τις σημερινές πραγματικότητες. Αυτές που οι άνθρωποι μπορεί να μην θέλουν να παραδεχθούν, το πινέλο, όμως, τα χρώματα και η εικαστική χειρονομία το ομολογούν καθαρά.


Μέσα από τις παραστατικές καρικατουρίστικες φυσιογνωμίες, τα ωραία κουστούμια, τα λαμπερά ρούχα τα πολλά πρόσωπα σε διάφορες εκφράσεις, αναδύουν αισθήματα ανάμεικτα από περιέργειας, χλευασμού, απαξίωσης, κοροϊδίας ακόμη και διακωμώδησης.


Την τραγικότητα της σύνθεσης που διακρίνεται συνήθως στο κάτω μέρος του πίνακα όταν επισυμβαίνουν «οι πτώσεις» την επισκιάζουν τα ωραία χρώματα και οι δυναμικές παραστάσεις στο κέντρο του πίνακα.


pissa_poupoula_14b
pissa_poupoula_14c
pissa_poupoula_14e

Τα αέρινα νεφελώματα με πρόσωπα απλών ανθρώπων και προσωπεία γουρουνιών σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο που συχνά το ένα συγχέεται με το άλλο, συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο έργο του Ριζόπουλου.


Μέσα σ’ όλη αυτή την «αναταραχή» το πιο αξιοπερίεργο συναίσθημα που αφήνουν τα έργα αυτά σε απλή αισθητική προσέγγιση είναι έργα ευχάριστα, δομημένα με πολύ ισορροπία στον χώρο που καμία φορά το αίσθημα της ειρωνείας που αναδύει πλησιάζει το χιούμορ.


Το έργο του Ριζόπουλου προκαλεί βαθύ προβληματισμό και αφήνει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ένα είναι το δεδομένο που προκύπτει μέσα από τα έργα αυτά είναι η βαθιά ευαισθησία του ζωγράφου, η άρτια τεχνική του κατάρτιση. Μια κραυγή ενός νέου ανθρώπου που την έχει εκφράσει μέσα από αυτό που γνωρίζει να κάνει καλύτερα και είναι η ζωγραφική του».


Η έκθεση ζωγραφικής  ‘Πίσσα και Πούπουλα’ είναι η δεύτερη ατομική του Αντώνη Ριζόπουλου, ο οποίος αποφοίτησε το 2010 από την Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με άριστα.


+ Από τις 10 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου στην γκαλερί Αποκάλυψη [Χύτρων 30, Μέγαρο Τοφάρκο, 1518 Λευκωσία]. Πληροφορίες τηλ. 22300150 και www.apocalypse-gallery.com.cy

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ