Parathyro logo
Διάλεξη για τον Γ. Φραγκούδη και τη μεγάλη Κυπριακή Έκθεση στην Αθήνα το 1901
Δημοσιεύθηκε 09.10.2014 14:59
Header Image

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα τον Γεώργιο Φραγκούδη, διοργανωτή μιας μεγάλης Κυπριακής Έκθεσης στην Αθήνα ήδη το 1901, πραγματοποιείται την Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014, στις 19:30, στην Αίθουσα Ανδρέα Πατσαλίδη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου, στη Λευκωσία.


Ο Λεμεσιανός δικηγόρος και πολιτευτής Γεώργιος Φραγκούδης, ο οποίος διέπρεπε στην Ελλάδα και είχε πρωτοστατήσει στην ίδρυση του Πατριωτικού Συνδέσμου των Κυπρίων στην Αθήνα και αργότερα στην ίδρυση της Παντείου Σχολής, υπήρξε ο εμπνευστής και οργανωτής της μεγάλης Κυπριακής Έκθεσης.


Η έκθεση διοργανώθηκε το 1901 στο Ζάππειο, στην Αθήνα.


Σκοπός της ήταν η προώθηση των κυπριακών γεωργικών και βιοτεχνικών προϊόντων στην Ελλάδα, αλλά κυρίως η σύσφιξη των δεσμών των δύο χώρων.

Ομιλητές:




  • Γιώργος Γεωργής




Ιστορικός, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου




  • Χριστίνα-Έβελυν Χριστοδουλίδου




Υποψήφια Διδάκτορας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου

Η διάλεξη γίνεται στο πλαίσιο της φωτογραφικής έκθεσης «Η Κύπρος στο γύρισμα του 20ού αιώνα».


Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρία της Ελλάδος και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2014.


Περιλαμβάνει 88 φωτογραφίες από τη μεγάλη Κυπριακή Έκθεση στην Αθήνα, το 1901, οι οποίες απεικονίζουν τους ανθρώπους της Κύπρου, τα τοπία και τα μνημεία της.

+ Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, Παλιά Λευκωσία. Πληροφορίες τηλ. 22128157 | www.boccf.org | www.facebook.com/boccf

Τελευταία νέα