Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 13.10.2014

Με επιλεγμένες ταινίες από τον διεθνή χώρο ξεκίνησε το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2014, στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό.


Η έναρξη του φεστιβάλ ήταν εντυπωσιακή, με τη χρησιμοποίηση της τεχνολογίας 3D Mapping, για την προβολή τρισδιάστατων εικόνων πάνω στο κτήριο του θεάτρου Ριάλτο.


Πολύ καλές ήταν και οι ταινίες της πρώτης μέρας του φεστιβάλ, με εναρκτήρια την Castello Cavalcanti, του ιδιοφυούς σκηνοθέτη Γουές Άντερσον [The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom κ.ά.]


Ο Γουές Άντερσον παραμένει ενεργός στη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους παρά την επιτυχημένη του πορεία στις μεγάλου μήκους ταινίες.


Το οκτάλεπτο Castello Cavalcanti δημιουργήθηκε λίγο πριν τη σκηνοθεσία του Grand Budapest Hotel και φέρει όλα τα χαρακτηριστικά και την αισθητική των ταινιών του. Ακόμη και σε αυτά τα 8 λεπτά, οι εικόνες του είναι κεντραρισμένες.


Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ προβλήθηκε και η ταινία της Τώνιας Μισιαλή «Το νανούρισμα της πεταλούδας», η πρώτη από οκτώ ταινίες κυπριακής παραγωγής που προβάλλονται στο φεστιβάλ διεκδικώντας και τα βραβεία του Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος.


Την Κυριακή προβλήθηκαν οι ταινίες Haarschnitt του Μάριου Νεοφύτου και Not Now της Μυρσίνης Αριστείδου.


Το φεστιβάλ συνεχίζεται μέχρι τις 17 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού.


Ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ©ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΥΩΝΙΔΗΣ


day16
day11
day12
day13
day14
day15
©ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ