Buffer Fringe | Υπαίθριο θέατρο η Νεκρή Ζώνη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.10.2014

Σε ανοιχτό θεατρικό χώρο μετατρέπεται η νεκρή ζώνη και συγκεκριμένα η Μεσαιωνική Τάφρος έναντι του Λήδρα Πάλας, στη Λευκωσία, για να φιλοξενήσει το πρώτο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών με το όνομα Buffer Fringe.


Πρόκειται για μια πρόταση του Σπιτιού της Συνεργασίας, οι διοργανωτές της οποίας ευελπιστούν πως θα είναι μόνο η αρχή ώστε το φεστιβάλ να καταστεί θεσμός.


Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου και στο πλαίσιό του θα δούμε 15 παραστάσεις γεμάτες δημιουργικές ιδέες, θέατρο, παραστατικές τέχνες [περφόρμανς] και θέατρο για παιδιά. Θα υπάρχουν δύο Σκηνές ενώ κάθε μέρα θα δούμε και μια site specific περφόρμανς [δες το πρόγραμμα πιο κάτω]


BUFFER
Delusion | χορογραφία: Izel Seylani [Σάββατο 20:30]


BUFFER_FRINGE5
16 Dances | χορογραφία: Αριάννα Οικονόμου [Σάββατο 19:45]


BUFFER_FRINGE6
Ο Μεγαλέξανδρος και το θεριό | θέατρο σκιών από τον Χριστόδουλο Πάφιο [Σάββατο 18:45]



BUFFER_FRINGE4
Tune In | χορογραφία: Λία Χαράκη [Σάββατο 21:10]


BUFFER_FRINGE3
«What I want People to know» | παράσταση από τους Πόλυ Φλουρέντζου - Oya Akin [Κυριακή 20:00]


fear_industry
Fear Industry | παράσταση των Achim Wieland - Μάριου Ιωάννου
[Σάββατο 21:40]



Το πρόγραμμα


Buffer_program



Η ιδέα του φεστιβάλ εντάσσεται στους στόχους του Σπιτιού της Συνεργασίας να φιλοξενεί την ελεύθερη σκέψη και τις τέχνες, οι οποίες αποτελούν ιδανικό μέσο για να έρθουν κοντά άνθρωποι από όλες τις κοινότητες.


Όσο για το Fringe, είναι ένας όρος  που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το εναλλακτικό θέατρο.


Το Buffer Fringe είναι ένα πολύχρωμο καλλιτεχνικό φεστιβάλ, του οποίου οι πρωταγωνιστές είναι οι ενεργοί πολίτες, που καταλαμβάνουν συμβολικά για δυο μέρες την Τάφρο, στην νεκρή Ζώνη πάρα το Λήδρα Πάλας.


Το Σπίτι της Συνεργασίας φιλοδόξει να συνδέσει ένα από τα ιστορικά σημεία της πόλης με την τέχνη του θεάτρου. Η μεσαιωνική τάφρος θα μεταμορφωθεί σε μια υπαίθρια γιορτή με στόχο να δημιουργηθεί ένα κλίμα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης που θα μεταφέρετε από παράσταση σε παράσταση.


+ Στις 18 και 19 Οκτωβρίου στη Μεσαιωνική Τάφρο πίσω από το Σπίτι της Συνεργασίας, έναντι του Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία. Εισιτήρια προς 7 ευρώ για έκαστη μέρα και 10 ευρώ για το διήμερο. Πληροφορίες στη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook / buffer fringe performing arts, στην ιστοσελίδα www.home4cooperation.infoή στο τηλέφωνο 22445740.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ