«Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» στην ΕΘΑΛ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.10.2014

Την πρώτη κωμωδία του Άλαν Έικμπορν με τίτλο «Relatively Speaking» [1965], ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή της Εταιρείας Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού, σε σκηνοθεσία Χρίστου Ζάνου.


Το έργο μετέφρασε στα ελληνικά η Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη με τον τίτλο πολύ ελεύθερα αποδομένο στην καθομιλουμένη ως «Άλλα Λόγια ν’Αγαπιόμαστε».


Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στις 25 Οκτωβρίου στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ.


Τα σκηνικά υπογράφει ο Εδουάρδος Γεωργίου, τα κοστούμια η Άλια Γεωργιάδη, το σχεδιασμό φωτισμών ο Βασίλης Πετεινάρης και την μουσική σύνθεση ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.


Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Γιώργος Μουαϊμης, Μέλανη Στέλιου, Άντρια Ζένιου και Κωνσταντίνος Γαβριήλ.


ALLA_LOGIA4
ALLA_LOGIA2
ALLA_LOGIA3

Ο Άγγλος συγγραφέας Άλαν Έικμπορν θεωρείται από τους κριτικούς και τους θεωρητικούς του θεάτρου ως ένας από τους κατεξοχήν θεμελιωτές της σύγχρονης αγγλικής κωμωδίας.


Γνώστης της παράδοσης του λεπτού αγγλικού χιούμορ στο θέατρο και της ερμηνείας του επί σκηνής από σπουδαιότατους και μοναδικούς στο είδος τους ηθοποιούς της κωμωδίας, ο Έικμπορν έγραψε έργα υψηλής αισθητικής και τελειότητας, που αποτέλεσαν πρόκληση για ηθοποιούς και σκηνοθέτες κατά τις τελευταίες δεκαετίες.


Δεν είναι τυχαίο που σήμερα ο Έικμπορν έχει λάβει θέση στην κορφή του καταλόγου των πιο πολυπαιγμένων συγγραφέων ανά το παγκόσμιο. Στην Ελλάδα, το έργο αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την μεγάλη Έλλη Λαμπέτη το 1967, με τον τίτλο «Τυφλόμυγα».


Περισσότερες λεπτομέρειες για τις παραστάσεις του έργου θα ανακοινωθούν σύντομα.



Πρεμιέρα: Σάββατο 25 Οκτωβρίου, 20:30.


Παραστάσεις: κάθε Τρίτη & Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:30.                                                                                                    


Πληροφορίες/κρατήσεις: τηλ. 25877827 και www.ethal.com.cy

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ