Γιορτή του Παραμυθιού τον Νιόβρη στη Λεμεσό

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.10.2014

Μια γιορτή του παραμυθιού θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε θα πραγματοποιηθεί το 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού Κύπρου.


Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών της Ελλάδας ανέλαβε τη διοργάνωση του φεστιβάλ, το οποίο έχει πάρει το όνομα «Παραμυθοδρόμιο» και θα λάβει χώρα στις 6, 7, 8 και 9 Νοεμβρίου στο Μουσείο «Το Πλουμιστό Ψωμί» και σε άλλους χώρους στην πόλη της Λεμεσού.


Στο φεστιβάλ, το οποίο απευθύνεται στο ενήλικο και το παιδικό κοινό, θα συμμετέχουν άτομα ή ομάδες από την Κύπρο και την Ελλάδα σε μια συνεύρεση παραμυθάδων με επίκεντρο την παρουσίαση της δουλειάς τους, εστιασμένη κυρίως σε μύθους από την πολιτιστική κληρονομιά και σε λαϊκά παραμύθια του ελληνισμού και άλλων πολιτισμών, καθώς και ανταλλαγή εμπειριών και προσεγγίσεων στις διαδικασίες διάσωσης, διάδοσης και αφήγησης μύθων, παραμυθιών και δοξασιών.


Σκοπός της εκδήλωσης είναι να εισαγάγει το κοινό στην τέχνη της αφήγησης, της προφορικής παράδοσης, να ενημερώσει για την ευεργετική επίδραση των παραμυθιών στην ανάπτυξη και καλλιέργεια προσωπικότητας όλων των ηλικιακών ομάδων και να βοηθήσει γονείς και παιδαγωγούς να ενσωματώσουν το παραμύθι στη διαπαιδαγώγηση. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραστάσεις αφήγησης και εργαστήρια αφήγησης για παιδιά και για ενήλικες ενώ θα δοθούν διαλέξεις για γονείς και εκπαιδευτικούς.


Τις παραστάσεις θα δώσουν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Μύθος Γιώργος Ευγενικός, η αφηγήτρια Ανθή Θάνου και η αφηγήτρια Γεωργία Λαζάρου. Θα υπάρχει αριθμός συμμετοχών παραμυθάδων/αφηγητών από την Κύπρο, μετά από επιλογή.


+ Για δηλώσεις συμμετοχής στις ελεύθερες αφηγήσεις ή στις αναγνώσεις λογοτεχνικών βιβλίων τηλ. 99526772 και www.technodromio.org.


ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ