Ακριβέ μας Νίκο | Ντοκιμαντέρ για τον θεατράνθρωπο Νίκο Παντελίδη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.10.2014

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο του πατέρα του Κυπριακού Θεάτρου, Νίκου Παντελίδη, προβάλλεται στις 1 και 2 Νοεμβρίου το ντοκιμαντέρ «Ακριβέ μας Νίκο»  στον κινηματογράφο ZENA PALACE στη Λευκωσία.


Τις προβολές οργανώνουν το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου και ο σκηνοθέτης Αλέξης Κλεάνθους, ο οποίος υπογράφει και την έρευνα και σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ.


Η ταινία ντοκιμαντέρ του Αλέξη Κλεάνθους «Ακριβέ μας Νίκο» αναφέρεται στον μεγάλο Κύπριο κωμικό και πρωτεργάτη του κυπριακού θεάτρου Νίκο Παντελίδη. Μέσα από αφηγήσεις, δραματοποιημένες σκηνές και ντοκουμέντα εποχής, παρουσιάζεται με ένα ποιητικό τρόπο η ζωή και το έργο του αλησμόνητου ηθοποιού.


Παράλληλα, παρακολουθούμε το χρονικό της δημιουργίας του Κυπριακού Θεάτρου, από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του, μέχρι και την ενηλικίωσή του, αφού ο μεγάλος κωμικός διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο, όχι μόνο ως πρωταγωνιστής αλλά και ως σκηνοθέτης, ιδρυτής θιάσων, εμψυχωτής νέων ηθοποιών κλπ.


Τέλος, η ταινία αποτυπώνει και τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίζονταν εκείνα τα χρόνια στην Κύπρο και την Ελλάδα, γεγονότα καθοριστικά για τη μελλοντική πορεία του τόπου.


Στην ταινία παρελαύνουν πολλά γνωστά ονόματα του κυπριακού θεάτρου, τα οποία μιλούν για τον εκλεκτό συνάδελφό τους. Ανάμεσά τους οι Μιχάλης Πιτσιλλίδης, Ανδρέας Φαντίδης, Αχιλλέας Λυμπουρίδης, Δημήτρης Παπαδημήτρης, Ανδρέας Μουσουλιώτης, Έλλη Κυριακίδου, Στέλιος Αργύρης, Άννα Καλουτά, Όλγα Ποταμίτου κ.ά.


nicos_pantelides

Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού -  Συμβουλευτικής Επιτροπής Κινηματογράφου, Chris Olymbios Studio, Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου και Αλέξη Κλεάνθους.


 + Στον Κινηματογράφο Zena Palace στη Λευκωσία το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 20:30. Εισιτήρια προς 5 ευρώ.


*Η είσοδος είναι ελεύθερη για τα μέλη του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου και τους ανθρώπους του θεάτρου.


Πληροφορίες τηλ. 99328535 / 7000 2414

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ