H φωτιά στο Ακροπόλ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 30.10.2014


[Παραλάβαμε την πιο κάτω επιστολή και τη δημοσιεύουμε αυτούσια, από τη Σούζαν Παπάς, πρώην διευθύντρια του κινηματογράφου Ακροπόλ, με τον οποίο δεν είχε η ίδια και ο σύζυγός της, σκηνοθέτης Μιχάλης Παπάς, οποιαδήποτε σχέση τα τελευταία τρία χρόνια]



Η φωτιά στο Ακροπόλ


Της Susan Papas


Λόγω διαφόρων ανακριβών δημοσιευμάτων οφείλω, ως η πρώην διευθύντρια του κινηματογράφου «Ακροπόλ», να πληροφορήσω το ενδιαφερόμενο κοινό, τα εξής:


Περισσότερο από τρία χρόνια τώρα, ούτε εγώ ούτε ο σύζυγός μου, ο σκηνοθέτης Μιχάλης Παπάς, είχαμε οποιαδήποτε σχέση με τον κινηματογράφο «Ακροπόλ», όπου εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.


Υπεύθυνος για το κτίριο ήταν και είναι ο ιδιοκτήτης  του.


Δεν είμαστε εμείς που δηλώσαμε ότι «το κτίριο ήταν εγκαταλειμμένο και επρόκειτο να κατεδαφιστεί». Δεν είναι εμείς που εγκαταλείψαμε το «Ακροπόλ».


Εμείς ανακαινίσαμε το κτίριο και κτίσαμε μια δευτερή αίθουσα, μετατρέποντας το χώρο σε τρεις κινηματογράφους πολυτελείας, όπου προγραμματίζονταν και προβάλλονταν ταινίες υψηλής παραγωγής και εξαιρετικής ποιότητας, αφού ενταχθήκαμε στο μεγάλης εκτίμησης ευρωπαϊκό δίκτυο Europa Cinemas. Ένα από τα επιτεύγματα του «Ακροπόλ», επίσης, ήταν να κερδίσει, μετά από ενός έτους δικαστικό αγώνα, τη μάχη εναντίον της λογοκρισίας, εκμοντερνίζοντας έτσι τους περί λογοκρισίας κανονισμούς στην Κύπρο.


Στα πιο πρόσφατα χρόνια μετατρέψαμε το «Ακροπόλ» από κινηματογράφο σε κινηματογραφικά στούντιο, όπου γυρίστηκαν δύο ανεξάρτητες κυπριακές παραγωγές, η ταινία “SECRET PATHS” και η ταινία “Ο ΜΙΚΡΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΩΠΑΣ”.


Αργότερα, πριν τρία χρόνια, επειδή θα ασχολούμασταν αποκλειστικά με την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, αποφασίσαμε να κλείσουμε οριστικά το «Ακροπόλ» και αυτό κάναμε.


Όλος ο εξοπλισμός του κτιρίου, τα καθίσματα και η άλλη επίπλωση μετακομίστηκαν αλλού, το κτίριο άδειασε εντελώς, κλειδώθηκε και τα κλειδιά παραδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του κτιρίου στις 31 Ιουλίου 2011.


Με κανένα τρόπο το «Ακροπόλ» δεν «εγκαταλείφθηκε» από εμάς, αλλά παραδόθηκε στο νυν ιδιοκτήτη του με όλες τις νομικές διαδικασίες.


Ούτε εγώ ούτε ο σύζυγός μου, ο σκηνοθέτης Μιχάλης Παπάς, δεν μπορούν να γνωρίζουν ή να φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη για οτιδήποτε συνέβη στον κινηματογράφο «Ακροπόλ» τα τελευταία τρία χρόνια. Όταν παραδώσαμε το κτίριο ήταν πλήρως και ασφαλώς κλειδωμένο. Οι ευθύνες για οποιεσδήποτε μετέπειτα αμέλειες σχετικά με την ασφάλεια του κτιρίου, οι οποίες πιθανόν να προκάλεσαν βανδαλισμούς, δεν μπορούν να έχουν καμμία σχέση με εμάς.


Οποιαδήποτε καρούλια ταινιών τα οποία πιθανόν να παρέπεσαν ή να αποξεχάστηκαν στις μετακομίσεις αποτελούνταν από “safety film”, δηλαδή μη εύφλεκτο υλικό. Διευκρινίζω ότι το «φιλμ» ως υλικό έπαψε να είναι «εύφλεκτο» εδώ και 70 χρόνια. Άρα ποτέ δεν προκαλεί πυρκαγιά.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ