Γιώργος Σκοτεινός: «Η θάλασσά μας»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.11.2014

Επιστρέφει μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στα εικαστικά δρώμενα ο Γιώργος Σκοτεινός, παρουσιάζοντας στην γκαλερί Opus 39 ένα κύκλο έργων του με τίτλο «Η θάλασσά μας».


Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 10 Νοεμβρίου, στις 19:30, και θα παραμείνει στην Opus 39 μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου.


Ο Γιώργος Σκοτεινός είναι κάτοχος δύο διεθνών βραβείων τα οποία απέσπασε στην Μπιενάλε Αλεξανδρείας με έπαινο το 1968, και στην Τριενάλε των Ινδιών όπου του απονεμήθηκε το μεγάλο βραβείο της «LALIT KALA AKATEMI» το 1982.


Μετά την παρουσία της πολιτικής του έκθεσης καταγγελίας με δεκαεπτά έργα στην Αθήνα και στο COMMONWEALTH INSTITUTE του Λονδίνου, για την στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο «ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΥΠΡΟΣ 1974», το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης ανέλαβε υπό την αιγίδα του την έκθεση και, θεωρώντας την ως παράδειγμα διαμαρτυρίας μέσω της τέχνης, την παρουσίασε σε πρωτεύουσες της Ευρώπης.


skotinos_elpap
* O Γιώργος Σκοτεινός αφηγείται την ιστορία του Κύκλου της Καταγγελίας


+ Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 10 Νοεμβρίου, στις 19:30 στην γκαλερί Opus 39 [Κίμωνος 21, Στρόβολος, έναντι του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού] στη Λευκωσία.


Ώρες λειτουργίας Δευτέρα 17:00-20:00 / Τρίτη - Παρασκευή 10:30-12:30 , 17:00-20:00 / Σάββατο 10:30-12:30.


Πληροφορίες τηλ. 22424983

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ