«Η λίμνη των κύκλων» από το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.11.2014

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε παρουσιάζει τη νέα χορογραφική δουλειά της Χλόης Μελίδου «Η Λίμνη των Κύκλων» σε δύο παραστάσεις στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2014.



Η μουσική σύνθεση ανήκει στον Δημήτρη Ζαχαρίου και το έργο ερμηνεύουν οι Julia Brendle, Ρούλα Κλεοβούλου, Μάγια Μηνά, Αλεξία Περδικάκη και Φωτεινή Περδικάκη.


Συνεχίζοντας την καλλιτεχνική της έρευνα γύρω από τα αρχετυπικά επαναλαμβανόμενα μοτίβα στην μυθοπλασία και στην κινησιολογική γραφή, η χορογράφος σκιαγραφεί πολλές ιστορίες σε μια μόνο εικόνα... ή πολλές εικόνες από μια μόνο ιστορία…


Ένα έργο με έντονα παραδοσιακά και λαϊκά στοιχεία, με διακριτικές αναφορές σε κοινωνικούς και ηθικούς περιορισμούς, σε ψυχικούς καταναγκασμούς και ταυτόχρονα  ένα σχόλιο όσον αφορά τις επιθυμίες, τα όνειρα και τα θέλω που μετατρέπονται σε αυτοσκοπό.


Μια προσωπική κινησιολογική αφήγηση της καθημερινότητας ως εσωτερικό βίωμα, με το σώμα να γίνεται φορέας όλων των αρχέτυπων.


Μέσα από τις πιο πεζές και καθημερινές ιστορίες, όταν ο κύκλος μοιάζει με ανιαρή επανάληψη σε ευθεία, η χορογράφος προσπαθεί να εντοπίσει τις  επαναλαμβανόμενες αρχετυπικές εικόνες δοκιμάζοντας τα όρια της σωματικής και ψυχικής αντοχής.


Tο τραγούδι στην παράσταση ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Μελίδης.


Μουσικοί: Δημήτρης Ζαχαρίου πλήκτρα, Νικόλας Τρύφωνος κοντραμπάσο, Αντρέας Στεφάνου κρουστά, Αντρέας Κατσουνωτός κιθάρα, τζουρά, μπουζούκι.


Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης / Κοστούμια: Ατελιέ Παντελής / Σκηνικά: Χρίστος Σιαμαρής


+ Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, στις 20:30 στο Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού και την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Αγ. Δομετίου, Βασιλέως Παύλου 15, Αγ. Δομέτιος, 2360 Λευκωσία.


Εισιτήρια προς 7 και 5 ευρώ [μειωμένο]


Πληροφορίες/κρατήσεις τηλ. 99349265, 77777745




  • Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Τερψιχόρη, των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Στηρίζει η Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ