Τοπικά σχήματα συνδράμουν στην κινητοποίηση για τις κυπριακές ακτές

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.11.2014

Τα τοπικά μουσικά σχήματα Monsieur Doumani και Sandy Brour αλλά και μέλη του σχήματος Drumble Beats συμμετέχουν στην κινητοποίηση που ανακοίνωσε η Πρωτοβουλία για τη διάσωση των φυσικών ακτών, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.


Η κινητοποίηση ξεκινά στις 15:30, την ώρα που η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων θα κληθεί να ψηφίσει τους «περί Δασών (Διάθεση Κρατικής Δασικής Γης) Τροποποιητικούς Κανονισμούς του 2014».


Οι συγκεκριμένοι τροποποιητικοί κανονισμοί προβλέπουν τη μείωση της απαιτούμενης απόστασης από 500 στα 100 μέτρα από την ακτή για εκμίσθωση ή άλλη διάθεση παραθάλασσιας κρατικής δασικής γης. Αφού μειωθεί η απόσταση αυτή στη Ζώνη Προστασίας της Παραλίας, η παραθαλάσσια κρατική δασική γη θα μπορεί να εκμισθωθεί ή διατεθεί «για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου».


Αυτό είναι το πρώτο από τα τρία νομοσχέδια με τα οποία προωθείται η οικειοποίηση και ιδιωτικοποίηση των δασών, των παραλιών, της ακτογραμμής, της θάλασσας και των κοινών, δημόσιων αγαθών.

«Θα είμαστε έξω από την Βουλή για να φωνάξουμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του δημοσίου πλούτου. Αρνούμαστε να δεχτούμε την κοινωνικοποίηση των ζημιών της κρίσης τους και την ιδιωτικοποίηση του κέρδους | Κάτω τα χέρια από τις παραλίες, την ακτογραμμή, τη θάλασσα, τα βουνά και τα δάση μας! Τα κοινά μας δεν είναι προς πώληση!»


+ Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στις 15:30, έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στη Λευκωσία. Συμμετέχουν οι Monsieur Doumani, οι Sandy Brour και μέλη των Drumble Beats.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ