Προβολή των τριών ταινιών που διεκδικούν το ευρωπαϊκό βραβείο LUX

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 28.11.2014

Τις τρεις φιναλίστ για το κινηματογραφικό βραβείο LUX, το οποίο απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέλαβε να προβάλει σε Λευκωσία και Λεμεσό το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.


Το βραβείο LUX αναδεικνύει τις καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες της χρονιάς, οι οποίες παρουσιάζουν ιστορίες, ζητήματα και αξίες που προβάλλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Φέτος, οι προβολές των τριών φιναλίστ ταινιών του Βραβείου LUX του ΕΚ στην Κύπρο θα ξεπεράσουν τα σύνορα της πρωτεύουσας καθώς θα πραγματοποιηθούν και στη Λεμεσό.


Οι τρεις ταινίες που επελέγησαν ως φιναλίστ του φετινού βραβείου LUX είναι οι εξής:




  • Από τη Σλοβενία η “Razredni sovražnik“ (Ταξικός εχθρός)





Θέμα της ταινίας είναι η σχέση μαθητών και του νέου καθηγητή γερμανικών, σε μια πόλη της Σλοβενίας. Η τεράστια διαφορά στον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη ζωή, δημιουργεί μεγάλες εντάσεις.




  • Από τη Γαλλία η “Bande de filles” (Girlhood)





Πρόκειται για την ιστορία ενός κοριτσιού που ξεκινάει μια νέα ζωή, αλλάζει όνομα και σταματά το σχολείο προκειμένου να γίνει αποδεκτή σε μία ομάδα, στοχεύοντας στην απελευθέρωση.




  • Από την Πολωνία η “Ida”





Παρακολουθούμε την ιστορία ενός ορφανού κοριτσιού που μεγάλωσε σε μοναστήρι και πριν γίνει μοναχή ανακάλυψε ότι είναι Εβραία. Μαζί με τον ξάδελφο της ξεκινούν ένα ταξίδι αναζητώντας πληροφορίες για την οικογένεια αλλά και για τον εαυτό της. Στο μεταξύ, η ταινία οδηγεί την κούρσα των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου, διεκδικώντας πέντε συνολικά βραβεία.


Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών:


Λευκωσία - CineStudio


●“Bande de filles” (Girlhood) - Τετάρτη  3 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00 (θα προηγηθεί σύντομη δεξίωση)


●“Razredni sovražnik“ (Class Enemy) - Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00


●“Ida”   - Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00


Λεμεσός - Θέατρο Ριάλτο


●“Razredni sovražnik“ (Class Enemy) - Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, ώρα 17:30


●“Bande de filles” (Girlhood) - Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, ώρα 20:15 (θα προηγηθεί σύντομη δεξίωση)


●“Ida” - Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, ώρα 22:20



Οι ταινίες θα προβληθούν υποτιτλισμένες σε όλα τα κράτη μέλη και η νικήτρια θα επιλεγεί από τους Ευρωβουλευτές και θα ανακοινωθεί στις 17 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο.


Οι θεατές μπορούν να επιλέξουν την αγαπημένη τους ταινία και ένας από αυτούς θα λάβει πρόσκληση για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Karlovy Vary.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ