Communion | νέα εικαστική δουλειά της Μαρίας Τριλλίδου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.12.2014

Η Μαρία Τριλλίδου παρουσιάζει τη νέα της εικαστική πρόταση με τίτλο COMMUNION στην γκαλερί Αργώ από την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014.


Με αυτή την έκθεση, η εικαστικός αναφέρεται στην επικοινωνία που υπερβαίνει τις λέξεις, μια συνεννόηση με την έννοια της συνένωσης.


Υδατογραφίες και σχέδιο με μολύβι σε χαρτί περιλαμβάνονται στην έκθεση και παρουσιάζουν όντα με μορφές ζώων των οποίων οι ρόλοι παραμένουν αινιγματικοί.


Οι αναγνωρίσιμες μορφές επεκτείνονται, τα δεδομένα τους αναδιαμορφώνονται, σε κάποια σημεία τα όρια του σώματος τους χάνονται για να επανενωθούν με άλλα στοιχεία τα οποία ξεκινούν από -και καταλήγουν πάλι στον- ίδιο τους τον εαυτό σαν μια αναδημιουργημένη οντότητα, μέρος ενός ευρύτερου πλέγματος.


Η Ιστορικός Τέχνης Θάλεια Στεφανίδου, προσεγγίζοντας την τελευταία εργασία της Τριλλίδου αναφέρει:


«Πρόκειται για μια ενότητα σχεδίων όπου η εικαστική δημιουργός μάς μεταφέρει εικόνες που περιγράφουν αυτό που θα ονομάζαμε τοπογραφία ποσειδώνιας ενέργειας.


Εικονιστικές ρεαλιστικές αναφορές μπλεγμένες με απρόβλεπτα στοιχεία μεταλλάξεων έρχονται να προσδιορίσουν έναν τοπολογικό χάρτη μέσα σε  απροσδιόριστο 'διαφανές', που μοιάζει να οριοθετεί ένα χώρο γεμάτο, καθόλου καταναλωμένο, ο οποίος λειτουργεί με τις δικές του δυνάμεις εντροπίας και ενθαλπίας.


Παρόμοια με συμβολικές εικόνες αλχημιστή που περιγράφουν μορφές ‘μεταβίβασης’, ή σαν τους αρμονικούς σχεδιαστικούς ρυθμούς που εστιάζουν σε αρχέτυπα σύμβολα, η Μαρία Τριλλίδου οργανώνει το σύμπαν της,  αποκαλύπτοντάς μας τη δική της εσώτερη αναγκαιότητα να μην υπακούει σε έναν γραμμικό χρόνο αφήγησης.


MARIA_TRILLIDOU1
+ Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 στις 19:00 στην γκαλερί Αργώ και θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015.


Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της γκαλερί οι ομιλίες




  • «Συμβολισμός και εικόνα: Η μέθεξη των μορφών» από τον δρ Βύρωνα Γκέιστ στις 22 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 19:00 και






  • «Θηλυκή Ενέργεια» από τη Marilena Shyama Shakti (Μαριλένα Σιαμμά Σάκτι) στις 9 Ιανουαρίου 2015 στις 19:00.




+ Η Γκαλερί Αργώ βρίσκεται στη λεωφ. Διγενή Ακρίτα 64Ε στη Λευκωσία.


Ώρες λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 13:00 και 17:00 - 20:00,
Σάββατο 10:00 - 13:00


Πληροφορίες τηλ. 22754009, φαξ. 22314674, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@argogallery.org, ιστοσελίδα www.argogallery.org
 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ