Εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης στο Σπίτι της Συνεργασίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.9.2015

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, η κοινωνία των πολιτών στην Κύπρο σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί στο Σπίτι της Συνεργασίας (H4C) την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, από τις 16:00 μέχρι τις 21:00.


Το θέμα  της φετινής επετείου είναι «Συνεργασίες για την Ειρήνη – Αξιοπρέπεια για Όλους και Όλες», και αποσκοπεί στο να υπογραμμίσει την σπουδαιότητα της συνεργασίας όλων των κοινωνικών εταίρων για την επικράτηση της ειρήνης.


Διάφορες εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες έχουν διοργανωθεί με στόχο να γιορτάσουμε, αλλά και να προβληματιστούμε για την ειρήνη. Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν: περιήγηση στην εντός των τειχών Λευκωσία, καλλιτεχνικές δραστηριότητες για παιδιά, αφήγηση παραμυθιών για παιδιά από την Αγγελική Γιασεμίδη και κατασκευή origami με τους/τις νέους/ες του Cyprus Friendship Program. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν χορούς hip-hop από τις ομάδες T.E.A.M. και Studio 21, καθώς και ζωντανή μουσική από τον Eril Cambaz και Acoustic Words. Μαζί μας θα βρίσκεται και η δημοφιλής Αλεξία Βασιλείου, η οποία θα συνοδεύεται από τους μουσικούς Ερμή Μιχαήλ και Aντρέα Παντελή.


Παράλληλα με τις δραστηριότητες θα λαμβάνει χώρα το «Global Feast for Peace», στο πλαίσιο του οποίου θα πωλούνται εδέσματα διαφόρων ειδών. Όλα τα έσοδα από την πώληση των εδεσμάτων θα διατεθούν στην πρωτοβουλία Strengthening Asylum για στήριξη των Σύρων προσφύγων στην Κύπρο.


Η οργανωτική επιτροπή των εορτασμών αποτελείται από τους μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς: Future Worlds Centre, Cyprus Friendship Programme (CFP), Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και Σπίτι της Συνεργασίας, Cyprus Community Media Centre (CCMC) και HasNa. Την εκδήλωση στηρίζουν οι οργανισμοί: SeeD, Synthesis, Cyprus Dialogue Forum, Circle of Peace (Circle de Paix), International Cities of Peace, STEP India (Standing Together to Enable Peace), MYCY Radio, Synergia Media, EEA Grants, Global Feast for Peace και Θεατρική Ομάδα Rooftop.


+ Οι εορτασμοί είναι ανοικτοί για το κοινό και, ενώ το φαγητό θα πωλείται για φιλανθρωπικό σκοπό, όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Παρασκευή Κουμή στο τηλέφωνο 99961693 και την ηλεκτρονική διεύθυνση paraskevi.koumi@gmail.com


PEACE PROGRAMME


 


 


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ