Παράθυρο logo
"Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι" / Nicosia Pop Up Festival
Δημοσιεύθηκε 25.11.2015
"Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι" / Nicosia Pop Up Festival

Φωτογραφία: Αναστασία Προκόπη Τάκη

Στα πλαίσια του Nicosia Pop Up Festival που διοργανώνει το Κέντρο Τεχνών και ο Δήμος Λευκωσίας, η θεατρική ομάδα "Σόλο για Τρεις" ανεβάζει την παράσταση του έργου του Bernard - Marie Koltes "Στη Μοναξιά των Κάμπων με Βαμβάκι", η πρεμιέρα του οποίου είναι στις 18 Δεκεμβρίου, στον 1ο όροφο του City Plazza στις 8.30, στο χώρο αρ. 23.


Γραμμένο το 1987, το "Στη Μοναξιά των Κάμπων με Βαμβάκι" του Bernard - Marie Koltes είναι ένας διάλογος μεταξύ δύο αντρών, ενός Dealer και ενός Πελάτη, γραμμένος στο ύφος ενός φιλοσοφικού διαλόγου, που μέσα από ένα εκλεπτυσμένο θεατρικό λόγο κρύβονται πολύ απλά ανθρώπινα συναισθήματα. Ο Πελάτης συναντά τυχαία τον Dealer ή ο Dealer επί τούτου μπαίνει στο δρόμο του Πελάτη; Ποιος είναι ο πόθος του, τί θέλει να αγοράσει από τον Dealer;


Στον Πρόλογο του έργου ο συγγραφέας αναφέρει τα εξής: "Ένα ντηλ είναι μια εμπορική συναλλαγή που έχει να κάνει με αξίες απαγορευμένες ή αυστηρώς ελεγχόμενες, και που συνάπτεται, σε χώρους ουδέτερους, απροσδιόριστους, και μη προβλεπόμενους γι΄ αυτή τη χρήση, ανάμεσα σε προμηθευτές και επαιτούντες, με σιωπηλή συνεννόηση, συμβατικά νοήματα ή διφορούμενη συνομιλία - με τον σκοπό να παρακαμφθούν οι κίνδυνοι προδοσίας και αισχροκέρδειας τους οποίους συνεπάγεται παρόμοια επιχείρηση - σε οποιαδήποτε ώρα της μέρας και της νύχτας, ανεξάρτητα από τις κανονισμένες ώρες που οι εγκεκριμένοι εμπορικοί χώροι ανοίγουν, μάλλον δε στις ώρες που αυτοί κλείνουν".


"Η γλώσσα", αναφέρει επίσης, ο Koltes "είναι ένα όπλο, κι αυτοί εκεί οι δύο, που δε μοιάζουν να αγαπιούνται και πολύ, παλεύουν ο ένας εναντίον του άλλου με τις λέξεις. Πρέπει ο καθένας να κάνει τον άλλο να βγάλει τα έντερά του, να τον σύρει στο δικό του πεδίο, να αρνηθεί το πεδίο του άλλου, να μην παραδεχθεί ποτέ ότι βρίσκεται σε θέση αιτήματος, στερήσεως, κι ότι είναι φτωχός - κυρίως φτωχός από πόθους".


Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου - Καρσερά


Σκηνικό: Κωνσταντίνος Κουννής


Κοστούμια: Μαρίνα Νικολαϊδου


Κίνηση: Αλέξης Βασιλείου


Σχεδιασμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου


Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: George Siena: Dealer / Νεκτάριος Θεοδώρου: Πελάτης


+ Θα πραγματοποιηθούν τακτικές παραστάσεις στις 18-22 και 27-29 Δεκεμβρίου στον 1o όροφο του City Plazza (χώρος αρ. 23) επί της Λεωφόρου Μακαρίου στη Λευκωσία. Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20.30. Είσοδος προς 12 ευρώ. Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 99544934.