Παράθυρο logo
Συναυλία στη μνήμη του Bowie τον Μάρτιο
Δημοσιεύθηκε 13.01.2016
Συναυλία στη μνήμη του Bowie τον Μάρτιο

Συναυλία στη μνήμη του Ντέιβιντ Μπάουι θα διοργανωθεί στις 31 Μαρτίου στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.


H συναυλία ήταν ήδη προγραμματισμένη ως ένα αφιέρωμα στην καριέρα του Μπάουι, ωστόσο μετά τον θάνατό του οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιηθεί σαν συναυλία στη μνήμη του.



Το συγκρότημα του παραγωγού του Μπάουι, Τόνι Βισκόντι, θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μπάουι, ενώ στη συναυλία θα συμμετάσχουν γνωστοί καλλιτέχνες.

Τα εισιτήρια ξεκίνησαν να πωλούνται τη Δευτέρα, την ώρα που η είδηση του θανάτου του Μπάουι έκανε τον γύρο του κόσμου και έχουν ήδη εξαντληθεί.

Ο Μπάουι πέθανε από καρκίνο στα 69 του, δύο ημέρες μετά την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ, Blackstar.

Το άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε την ημέρα των γενεθλίων του, βρέθηκε στην πρώτη θέση του αμερικάνικου iTunes τη Δευτέρα.

Υπολογίζεται ότι τις πρώτες 12 ώρες από την είδηση του θανάτου του, 35 εκατομμύρια χρήστες στα social media πραγματοποίησαν περί τις 100 εκατομμύρια αναρτήσεις.

Θαυμαστές του Μπάουι ανάβουν κεριά και χορεύουν έξω από το σημείο όπου γεννήθηκε ο Μπάουι, στο Μπρίξτον του νότιου Λονδίνου, αλλά και στο αστέρι του στο Hollywood Walk of Fame, έξω από το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη και έξω από το διαμέρισμα που διατηρούσε παλαιότερα στο Βερολίνο.