Red Soul | Νέος δίσκος από τη Μαρία Πανοσιάν

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.1.2016

Το δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο red soul παρουσιάζει η μουσικοσυνθέτης Maria Panosian, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στην Παλιά Ηλεκτρική, στη Λευκωσία.


Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο σε παραγωγή δική της και του αθηναϊκού ραδιοφωνικού σταθμού 105,5 Στο Κόκκινο.


Πρόκειται για εννέα ορχηστρικά κομμάτια σε δική της μουσική και ενορχήστρωση. Ο δίσκος περιλαμβάνει, επίσης, μια διασκευή του γνωστού τραγουδιού «Αυτή η νύχτα μένει», του Σταμάτη Κραουνάκη, το οποίο ερμηνεύει η ίδια αλλά και ένα μελοποιημένο ποίημα της ηθοποιού και ποιήτριας Κικής Μαυρίδου με τίτλο «Μνήμη», σε απαγγελία της Maria Panosian.


Με πρωταγωνιστή το πιάνο της σε συνδυασμό με υπόγειους και ηλεκτρονικούς ήχους, βιολιά, βιόλες και τσέλα, τα 11 συνολικά κομμάτια του red soul, θα μπορούσαν να αποτελέσουν το soundtrack μιας ταινίας.




Στην παρουσίαση θα μιλήσουν για το άλμπουμ η συγγραφέας Ελένη Ξένου και ο αρθρογράφος και μουσικός παραγωγός Γιώργος Πήττας. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει dj party με επιλογές της ίδιας της Panosian.


+ Παρουσίαση του άλμπουμ το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην Παλιά Ηλεκτρική [Τεμπών 3, παλιά Λευκωσία]. Πληροφορίες τηλ. 22432559. Είσοδος ελεύθερη.


Μπορείτε να παραγγείλετε το άλμπουμ red soul στο δισκοπωλείο Musical Paradise. Διαδικτυακά θα το βρείτε στο www.reloadstores.gr


Ποια είναι


Η Maria Panosian γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο και από τα 17 της χρόνια ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα. Το 2011 κυκλοφόρησε την πρώτη προσωπική της δουλειά με τίτλο: «Πατώματα βρεγμένα» από τη δισκογραφική εταιρεία Onair music.To 2012 κυκλοφόρησε ψηφιακά το EP "X-ray”(Passive front records) και λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησε το ΕP “Prophecy” (ανεξάρτητη παραγωγή).


To 2013 κυκλοφόρησε το EP "Woodream" (Passive front records).Έχει ντύσει μουσικά θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές.


maria_panosian_albumcover
Το εικαστικό στο εξώφυλλο του δίσκου σχεδίασε η Λένα Σταματοπούλου και επιμελήθηκε γραφιστικά η Άννι Δαμιανού.


Αρχική φωτογραφία/πορτρέτο: ©Κρίστια Γεωργίου


Συντελεστές του red soul:


Μουσική-ενορχήστρωση-programming-φωνητικά-παραγωγή: Maria Panosian
Ηλεκτρική κιθάρα και ηλεκτρικό μπάσο: Γιώτης Παρασκευαΐδης
Βιολί-Βιόλα: Δημήτρης Κουζής
Τσέλο: Hλιάνα Κορέτση
Ηχογράφηση-μίξη-μάστερινγκ: Μιχάλης Σκαράκης (Ιn a Jam Studios)


*«Mνήμη» ποίηση: Κική Μαυρίδου
*«Αυτή η νύχτα μένει» στίχοι-μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης


Παραγωγή: Maria Panosian-105.5 Στο Κόκκινο


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ