Synthesizer: Valerie Brennan και Chiaki Kamikawa στην Γκαλερί Αποκάλυψη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.2.2016

Η γκαλερί Αποκάλυψη παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και σχεδίου με τίτλο Synthesizer με έργα των Valerie Brennan και Chiaki Kamikawa.


Ενώ φαίνεται ότι οι δύο δημιουργοί δεν έχουν και τόσα κοινά στοιχεία, εν τούτοις και οι δύο μοιράζονται μια παρόμοια προσέγγιση στη δουλειά τους: καμια τους δεν αρχίζει από μια προκαθορισμένη εικόνα, αντιθέτως έχουν σαν οδηγό το ένστικτο και τη διαδικασία της δημιουργίας, αφήνοντας το έργο να εξελιχθεί. "Μιλούν" παράλληλα για τις πολλαπλές πιθανότητες της διαδικασίας στην τέχνη και διαμέσου της διαφορετικότητας τονίζουν τα κοινά που τις ενώνουν.


Η Valerie, η οποία έχει εκθέσει στο παρελθόν στη Λευκωσία, δημιουργεί αφηρημένα έργα με εξπρεσιονιστικό στυλ. Χονδρές και λεπτές πινελιές από λαδομπογιά τοποθετούνται σε διάφορες σκληρές επιφάνειες καθρεφτίζοντας τη χειρονομία και τα συναισθήματα της ζωγράφου την στιγμή της ζωγραφικής δημιουργίας.


Η ίδια η ζωγράφος αναφέρει: "Μου αρέσει η αυθεντικότητα της μπογιάς, το άπλωμα στη σκληρή επιφάνεια, το παιχνίδισμα, η χειρονομία και το τυχαίο που κάποτε είναι ελεγχόμενο και κάποτε όχι, και βεβαίως οι εκπλήξεις και οι ανατροπές που επιφυλάσσουν τα ρευστά χρώματα μέσα από αυτό το ελεύθερο τυχαίο παιγνίδι. Νομίζω πως κάθε λεπτομέρεια στη δουλειά μου είναι σημαντική και αποτελεί ένα μικρό κομμάτι του ταξιδιού που σηματοδοτεί τον χρόνο και μιλά την πραγματική αλήθεια”.


valerie


Η πολύπλοκη δουλειά της Chiaki, η οποία ζει μόνιμα στην Πάφο και διαχειρίζεται από το 2011 τον δικό της χώρο σύγχρονης τέχνης, έχει ως στόχο την αφύπνιση των υποσυνείδητων συναισθημάτων μας. Όνειρα σαν εικόνες περιγράφουν άγνωστους εξωτικούς κόσμους.


Η Chiaki Kamikawa γεννήθηκε στην Ιαπωνία, σπούδασε στο Edinburgh College of Art στην Αγγλία και στο Sandberg Institute στην Ολλανδία. Από το 2011 διαχειρίζεται έναν καλλιτεχνικό χώρο στην Πάφο, στον οποίον παρουσιάζει μερικά από τα δικά της έργα και διοργανώνει κατά καιρούς άλλες εκθέσεις. Έργα της έχουν εκτεθεί στο National Art Centre (Tokyo, Japan), Drawing Centre (NY, USA) Kunstreveniging Diepenheim (Nethdandio) και Bankart NYK (Yokohama, Japan). Πρόσφατα ήταν συνδιοργανώτρια και συμμετέχουσα στην έκθεση Paper trails/Papertales στο Φυτώριο στην Λευκωσία.


Η Chiaki Kamikawa οραματίζεται να δημιουργήσει ένα νέο κόσμο με συμβολισμούς στη δουλειά της. Τον κόσμο με καινούριες ιδέες και νέα γλώσσα. Αυτός ο νέος κόσμος αποτελείται από εικόνες, οι οποίες διερευνούν σε βάθος την πραγματική αλήθεια και τη φαντασία. Οι εικόνες αυτές αναφέρονται σε όνειρα, στην παγκόσμια ιστορία ακόμη και σε προσωπικές εμπειρίες. Στα έργα της καθημερινά αντικείμενα, αρχιτεκτονικοί χώροι, τοπία, άνθρωποι, φιγούρες, εξωτικά πλάσματα αντιπαραβάλλονται κι έπειτα επαναπροσδιορίζονται για να αποτελέσουν καινούριες παράξενες αλλόκοτες σκηνές. Την Chiaki ενδιαφέρει περισσότερο ο περιγραφικός ρόλος και ο συμβολισμός στη θρησκευτική τέχνη, μέσα από αντικείμενα και αρχιτεκτονικές μορφές τόσο της Δυτικής, όσο και της Ανατολικής θρησκείας. Στην τέχνη της πολύ συχνά προτείνει αντικείμενα θρησκευτικά και τελετουργικές σκηνές όπως θυσίες, συναθροίσεις σε τόπους λατρείας με σκοπό να αφήσει μια αλληγορία να κινείται πάνω από τα έργα της.


12644671_963193717071783_1712571903735142506_n


+Η έκθεση με τίτλο Synthesizer θα βρίσκεται ανοικτή για το κοινό από την Τετάρτη 03 Φεβρουαρίου, ενώ τα εγκαίνια θα τελεσθούν την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 19:30. Η γκαλερί Αποκάλυψη βρίσκεται στην οδό Χύτρων 30, Μέγαρο Τοφάρκο στη Λευκωσία. Για περισσότερες πληροφορίες:  22300150 / www.apocalypse-gallery.com.cy

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ