«Contemporary heart» στην Γκαλερί Αποκάλυψη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.2.2017

Μια διαφορετική και πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής υπό τον γενικό τίτλο «Contemporary heart» παρουσιάζει στις 16 Φεβρουαρίου η ζωγράφος Annelise Ross-Clunis, στην γκαλερί Αποκάλυψη.


Πρόκειται για την πρώτη ατομική παρουσίαση της ζωγράφου, η οποία αποτελείται από μια σειρά έργων που κινούνται ανάμεσα στο παραμύθι, τη φαντασία και το παιχνίδι.


Ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί το γεγονός ότι σπάνια παρουσιάζονται όμοιες εκθέσεις που αγγίζουν τη φιλοσοφία του παραμυθιού και προκαλούν ιδιαίτερο θαυμασμό.


Στην έκθεση παρουσιάζονται χαρούμενες και θλιμμένες εικόνες με έντονα χρώματα που αφηγούνται διάφορες ιστορίες. Ιστορίες που εκτυλίσσονται μέσα στον καμβά, όπως μια κινηματογραφική ταινία, με τα συνεπακόλουθα αισθήματα που προκαλούνται από τις προσωπικές εμπειρίες της ζωγράφου και όχι μόνο.


Η δουλειά της Annelise κινείται γύρω από τον ποπ σουρεαλισμό και τη φαντασία. Αγγίζει γωνιές του pop art, δίνει ένα ιδεαλιστικό παρουσιαστικό, μία σουρεαλιστική ομορφιά και ένα δυναμικό χρώμα στις συνθέσεις της.


Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων είναι η ηρωίδα που εμπνέει την Annelise για να εκφράσει, μέσα από τις κούκλες της, τον μεταφυσικό, σουρεαλιστικό κόσμο της.




annelise_ross_clunis

annelise_ross_clunis_3


annelise_ross_clunis_1


Λίγα λόγια για την ζωγράφο:


Η Annelise Ross-Clunis γεννήθηκε στο Johannesburg το 1975, South Africa από Κύπριο πατέρα και Σουηδή μητέρα. Αποφοίτησε από το American Academy της Λάρνακας. Το 1992 σπούδασε Graphic Design στο Cypoly College (Alexander College) ενώ το 1998 μετακόμισε στη Σουηδία όπου έζησε κάποια χρόνια. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Κύπρο, στο χωριό Σια. Το 2016 η Annelise Ross-Clunis διακρίθηκε στο Cyprus Comic Con. Φέτος έχει προσκληθεί στη Βιέννη να εκθέσει τα έργα της στη Kunstraum Ewigkeitsgasse gallery τον Δεκέμβρη.


+ Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, στην γκαλερί Αποκάλυψη στη Λευκωσία, στις 19:30. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017.


Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 11:00-13:00 & 16:30-20:00 | Σάββατο: 10:30-13:00


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 22300150 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και τη σελίδα στο facebook.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ