Συναυλίες με μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 5.2.2016

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει συναυλίες υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά και σολίστ, μέλη της Ορχήστρας.


Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε Λεμεσό και Λευκωσία με τους: David Perpiñan (όμποε), Ayşe Karaoĝlan, Anna Wrobel (βιολιά), Ewa Bartmann (βιόλα), Μιράντα Παπανεοκλέους (βιολοντσέλο).


Amiche


David

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:


1. ΒΗΧΑΣ: Κυπριακή σουίτα για έγχορδα / Η Κυπριακή Σουίτα του Νίκου Βήχα, είναι μια σειρά κυπριακών χορευτικών δημοτικών τραγουδιών, τα οποία ο συνθέτης επεξεργάζεται αντιστικτικά εκφράζοντας την αισιοδοξία και λεβεντιά των ανθρώπων της Κύπρου.


2. MARTINŮ: Κοντσέρτο για όμποε και ορχήστρα, Η. 353 / Το Κοντσέρτο για όμποε του Martinů, του οποίου η πρεμιέρα δόθηκε στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Μελβούρνης το 1956, αποτελείται από μια αισιόδοξη 1η κίνηση, μια μυστηριώδη μεσαία και ένα ζωηρό φινάλε.


3. ΣΑΒΒΑ: Adagio για έγχορδα / Το Adagio για έγχορδα του Σάββα Σάββα αποτελεί μέρος από μια Τριλογία, αφιερωμένη σε ένα φίλο που χάθηκε πρόωρα σε αυτοκινητικό δυστύχημα.


4. SPOHR: Κοντσέρτο για κουαρτέτο εγχόρδων και ορχήστρα, έργο 131 / Στο γοητευτικό Κοντσέρτο για κουαρτέτο εγχόρδων του Spohr, γραμμένο σε πρώιμο ρομαντικό ύφος, τα τέσσερα όργανα, στον ασυνήθιστο ρόλο του σολίστα, εμπλέκονται σε μουσικό διάλογο και επίδειξη δεξιοτεχνίας.


+ Η συναυλία στη Λεμεσό θα δοθεί την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Ριάλτο, ενώ η αντιστοιχη στη Λευκωσία την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου. Ώρα έναρξης συναυλιών στις 20:30. Εισιτήρια προς €12, €7 (νέοι 18-26 ετών και συνταξιούχοι), €5 (νέοι 12-18 ετών) και €3 (παιδιά κάτω των 12 ετών) προπωλούνται:


Θέατρο Ριάλτο (Ανδρέα Δρουσιώτη 19, 77777745)




  • Διαδικτυακά από την ιστοσελίδα www.rialto.com.cy




  • Από το ταμείο του θεάτρου 4 βδομάδες πριν από τη μέρα της συναυλίας (Δε-Πα 10:00-13:00 και 17:00-19:00, Σα 10:00-13:00)




Θέατρο Παλλάς (Γωνία Ρηγαίνης και Αρσινόης, 22 410181)




  • Διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος: cyso.org.cy




  • Από το ταμείο του Θεάτρου κάθε Τετάρτη, 16:00-19:00 και τη μέρα της συναυλιας, 18:30-20:30




Για περισσότερες πληροφορίες: 22 463144 / www.cyso.org.cy 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ